GÖZ ÇEVRESİ REJUVENASYONU

Uzm.Dr.Banu Serbes Kural
Tüm Yazıları
Gözlerimiz hem yüzümüzün hem de karakterimizin odak noktasıdır.

Göz çevresi alanı yaşlanmaya başladığında ışıltısını yitirir ve yorgun görünmemize neden olur.
Yüzümüzün üst yarısında , göz çevresinde bakın zamanla ne değişiklikler olur :
1 - Şakaklarda çökme : Daha yaşlı, halsiz ve güçsüz görünmemize yol açar. Bu bölgenin onarımı ile kaşların uç bölgesi gerginleşir ve yükselir, göz çevresine aydınlık bir ifade gelir.
2- Gözyaşı oluğu bölgesinde çökme ve torbalanmalar yorgun ve karamsar bir yüz ifadesine neden olur.
3 - Gözlerin çukura kaçması: Bu bölgenin tedavisini yalnıza deneyimli uzmanlar yapmalıdır. gözlerimizin üstündeki yağ dokusu eridikçe gözlerimiz çukura kaçar , bu da yaşam enerjimizin tükendiği izlenimini verir.
4 - Gözkapaklarının düşüklüğü en sık rastlanan yaşlanma belirtilerindendir. zamanla elastikiyetini yitiren gözkapağı derisi gevşeyip gözlerin üstüne yığılır. Hem görme alanını daraltır, hem de kişinin sürekli yorgun ve uykulu görünmesine yol açar.
5- Göz çevresi kırışıkları çok erken yaşlarda belirmeye başlayabilir. Derinin inceliği, göz çevresi mimiklerinin aşırı kullanımı, güneş altında fazla vakit geçirilmesi nedeniyle UV hasarı bu kırışıkların önde gelen nedenleridir.
Tüm bu olumsuz değişiklikler günümüzde kozmetik dermatolojinin imkanları ile pratik yöntemlerle tedavi edilirler. Titiz bir konsültasyon ile bu bölgedeki sorunlarınız tesbit edildikten sonra bütüncül bir yaklaşım ile bunalrın giderilmesi ile doğal ve genç bir ifade kazanmanız mümkündür.
Şakak çökmeleri, gözyaşı oluğu, gözaltı morlukları genellikle dermal dolgularla onarılır. Buna karşılık gevşeyen üst gözkapakları veya gözaltı torbaları ameliyat olmak istemeyen veya sağlık durumu uygun olmayan kişilerde plasma enerjisi veya diğer sıkılaştırıcı uygulamalarla büyük ölçüde onarılabilir.
En sık rastlanan şikayetlerin başında gelen göz çevresi kırışıkları uzun zamandır birkaç dakikalık bir botulinum toksin uygulaması ile uzun süreliğineo rtadan kaldırılabilmektedir.
Göz çevresi alandaki renk koyulukları ise renk açıcı mezoterapi enjeksiyonları, kimyasal peeling, fraksiyonel lazer ve hatta kalıcı pigmentasyon ile tatmin edici şekilde düzeltilebilir.