GÜCÜMÜZÜ GÖSTERDİK

Mustafa YAŞAR 28 Eyl 2022

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Takım sporları denilince Türkiye'nin en başarılı branşı olan kadın voleybolunda Dünya Şampiyonası sahnesinde yer alan 'Filenin Sultanları' B Grubu'nda Polonya, Dominik Cumhuriyeti, Güney Kore, Tayland ve Hırvatistan ile mücadele ediyor.

Takım sporları denilince Türkiye'nin en başarılı branşı olan kadın voleybolunda Dünya Şampiyonası sahnesinde yer alan 'Filenin Sultanları' B Grubu'nda Polonya, Dominik Cumhuriyeti, Güney Kore, Tayland ve Hırvatistan ile mücadele ediyor.

Sezon başında en önemli sınavını Milletler Ligi'nde veren Ay-Yıldızlılar bu organizasyonu 4. sırada bitirmiş ardından kamp sürecini Amerika Birleşik Devletleri'nde sürdürmüştü. Bu kampta son olimpiyat şampiyonuyla yaptığı 3 maçı kaybeden ama mücadelesi ile göz dolduran kadınlarımız ardından İtalya'da DHL Turnuvası'na katılarak son Dünya 2.'si ve Avrupa Şampiyonu İtalya'yı, son Dünya Şampiyonu, 2017, 2019 Avrupa Şampiyonu Sırbistan'ı ve grubumuzda yer alan ev sahibi Polonya'yı mağlup etmiş ve Dünya Şampiyonası öncesi bizlere umut vermişti.

B Grubu'nda oynadığı ilk maçta VNL çeyrek finalinde 3-1 yendiğimiz Tayland'a 3-2 mağlup olmamız bizim için şaşırtıcı bir sonuç olsa da unutulmasın ki; aynı Tayland Milletler Ligi'nde çeyrek final görmüş bir takımdı.

Bu yenilgi sonrası Polonya'ya moralsiz giden 'Sultanlar' grupta ilk 4’e giren takımların 2. tura çıkacağı organizasyonun ikinci maçında bu kez grubun bizimle birlikte bir diğer favorisi Güney Kore ile karşılaştı.

Olimpiyat Oyunları'nda çeyrek finalde kaybettiğimiz rakibimiz karşısında hem rövanşı almak, hem de şampiyonaya ağırlığımızı koymamız gerekiyordu.

Karşılaşmaya beklediğimin üstünde motivasyonla başlayan Millilerimiz, aynı motivasyonla set vermeden sonuca giderken, Dünya Şampiyonası’nda ki ilk galibiyetini de kolayca almış oldu.

Meliha İsmailoğlu, Meryem Boz, Aylin Acar ve İlkin Aydın’ın hiç süre almadığı karşılaşmada Saliha 17, Ebrar 16, Zehra 7, Hande 6, Cansu 5, Eda 4, Elif 2, Ayçin 2 ve Derya 1 sayıyla oynarken karşılaşmayı 21 hücum sayısıyla tamamlamamız da değerliydi.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız 3’üncü maçında bugün grubun ilk 4 adayı Dominik Cumhuriyeti ile karşılaşacak. Son olimpiyat 8.'si ve son dünya 9.'su Dominik sürpriz sonuçlar almaya aday bir ekip ancak dün ortaya koyduğumuz mücadele bu maç öncesi beni hiç endişelendirmiyor.

Gruptan lider olarak çıkacağımıza da inancım tam.

Tebrikler ‘Filenin Sultanları’.

Kazanarak yola devam.