Vakıf Katılım web

HANGİ BURÇ NASIL GİYİNİR?

Yonca ORTAN 28 Nis 2019

Yonca ORTAN
Tüm Yazıları
Astrolojiden yardım alarak zevklerimiz, nasıl göründüğümüz ve nasıl görünmek istediğimiz konusunda ipuçları elde edebiliriz! İşte burçlara göre giyim tarzı ve 12 burcun giyim zevkleri hakkında tüyolar...

Astrolojiden yardım alarak zevklerimiz, nasıl göründüğümüz ve nasıl görünmek istediğimiz konusunda ipuçları elde edebiliriz! İşte burçlara göre giyim tarzı ve 12 burcun giyim zevkleri hakkında tüyolar...

Koç Burcu Giyim Tarzı:

Koç kadınının yüzü biraz uzundur. Elmacık kemikleri çıkık, alnı yüksek, çenesi incedir. Saçları genellikle kısadır ve pek gür değildir. Az makyaj yapmayı sever ve gülüşünü ön plana çıkaran bir makyajı tercih eder. Koç kadınları kendilerini dinlemeyi bilmezler, enerji ve dayanıklılık onların en belirgin özelliğidir. Bunların yanı sıra bitkinlik, uyuşukluk ve depresyon Koç kadınlarının yaşamında önemli bir yere sahiptir.

Koç Kadınının Stili: Dantelsiz modern kıyafetleri tercih ederler. Sadelik, kolaylık ve hız Koç kadınının giyim tarzını belirler. Keten, triko sportif uyumunu severler. Ayakkabıları pratik olmalıdır. Çok fazla aksesuar kullanmazlar. Ancak onların vazgeçemedikleri iki aksesuar vardır: Gözlük ve saat. Koç borcunun parfümü doğal ve taze olmalıdır. Lavanta, funda leylak ya da karanfil bazlı parfümler onlar için idealdir.

Boğa Burcu Giyim Tarzı:

Güzelliği ve işvesiyle dikkat çekmeyi sever. Cildi pembemsidir, yüz hatlarında neşeli tavırlarının etkileri ve parıltısı vardır. Sık sık saçlarının rengini ya da modelini değiştirir. Sağlam yapılı fiziği mükemmeldir. Boğa kadınları tiroid bezlerinin düzensizliğinden ve hormonal dengesizliklerden yakınırlar. Dolaşım sisteminden kaynaklanan selülit problemleri vardır. Bu problemi ise dans ederek ve düzenli spor yaparak atlatabilirler.

Boğa Kadınının Stili: Bol ve rahat kıyafetleri tercih eden Boğalar, deri, süet ve keten gibi doğal materyalleri severler. Parlak olmayan ancak canlı ve sıcak renklerden hoşlanırlar. Takıları az ama gerçektir. Altın ve gümüşten yanadırlar. Yün şallar, kemerler, eldivenler Boğa kadınlarının gardırobunda mutlaka ve mutlaka bulunur. Parfüme gelince Boğa kadınları için hafif çiçek kokuları idealdir. Şeftali, kavun, mango gibi tatlı meyve kokuları da boğa kadınlarına çok yakışır.

İkizler Burcu Giyim Tarzı:

İnce bir vücuda sahip olan İkizler kadını uzun yıllar genç kalmayı başarabilir. Sözlerinde ve mimiklerinde biraz kaba çıkışlar yaptığı için yanlış anlaşılmaya sebep olur. Kısa saçlıdır ve genellikle kot pantolon giymeyi sever. Psikolojisi değişkendir. Kahkaha atarak gülerken bir anda ağlayabilir. Şehir dışında yaşamayı sever, doğayla iç içe olmalıdır. Aksi halde çok çabuk depresyona girebilir.

İkizler Kadının Stili: İkizlerin kıyafetleri yarı spor yarı abiyedir. Fantastik kumaşlardan yapılan giysilere bayılırlar. Renkler ise hem canlı hem de birbirleriyle uyumlu olmalıdır. Kaşmiri, ince pantolonları ve ipeği severler. Az sayıda olan aksesuarları şıktır. Limon ve portakal çiçeği gibi taze ve serinletici parfümleri tercih ederler. Akşamları ise vanilya ya da akasya kokularını kullanırlar.

Yengeç Burcu Giyim Tarzı:

Çoğu zaman çocuksu bir havası olan Yengeç kadını, güzel olmaktan çok dokunaklı ve etkileyicidir. Ancak onun etkileyiciliğinin sırrı seksi bakışlarında değil, hüzünlü ve melankolik bakışlarındadır. Sinirli bir yapıdadır fakat gülmeyi de sever.

Yengeç Kadınının Stili: Tüllerin, satenlerin, ince kumaşların hoşuna gittiği Yengeç kadını kendini bu kumaşların içinde çok seksi bulur. Şapka takmaktan hoşlanır. Ancak şapkaları kasket tarzı pratik olanlardan değildir. Onlar hasır şapkaları ya da Fransız film sanatçılarının kullandığı büyük şapkaları tercih ederler. Aksesuar kullanmaktan hoşlansalar da alerjik bünyeleri buna çok müsait değildir. Bu yüzden inci kolyeler ya da ince takılarla yetinirler.

Aslan Burcu Giyim Tarzı:

Aslan kadını güzel ve kibirli olup, tavırları ve bakışlarıyla bir ceylana benzer. Sportif yapılı ve çok parlak bir gülüşe sahiptir. Kiloları dengededir. Fazla yağlı ve ağır yiyecekleri sevmezler.

Aslan Kadınının Stili: Aslan kadını ayakkabısından gömleğine kadar her şeyiyle ağır olmayı sever, pahalı markalardan giyinmeyi tercih eder. Yün ve saten kıyafetleri beğenirler. Hazır giyim yerine kendilerine özel kıyafet diktirmekten yanadırlar. Aslanlar için aksesuar fetişisti demek yanlış olmaz. Pırlanta, kürk ve altın onların vazgeçemedikleri ve sıkça kullandıkları aksesuarlardır. Parfüm olarak tercihleri ise lavanta, siklamen ve narenciye ağırlıklı parfümlerdir.

Başak Burcu Giyim Tarzı:

Klasik olan Başak kadınının alnı pürüzsüz, burnu düz, ağzı küçük, dişleri ise inci gibidir. Başak kadını cesaretiyle şaşırtır, enerjisiyle sinirlendirir, dayanıklılığıyla da beğeni toplar. Akupunktur, yüzme ve yoga, Başak kadını için kesinlikle önerilir.

Başak Kadınının Stili: Pratik ve fonksiyonel kıyafetleri tercih eden Başak kadını, keten ve yün kıyafetleri sever. Onun giyim tarzını yumuşak tonlarda klasik çizgiler belirler. Aksesuarları sadece gerekli zamanlarda kullanırlar, onun dışında aksesuar kullanmayı sevmezler. Saçlarını at kuyruğu yapmaktan, elbise ya da tuvaletlere broş takmaktan hoşlanırlar. Başak kadınının çantası çok büyük ve birçok göze sahip olmalıdır. Çünkü her şeyi yanında taşımak ister. Başaklara en uygun parfüm hafif çiçek kokularıdır.

Terazi Burcu Giyim Tarzı:

İncelik, sevimlilik, iyilik ve çekiciliğin Terazi kadınının temel özellikleri demek pek de yanlış olmaz. Tavrı ve hareketleri zariftir. Dans ve sporla uğraştığı takdirde vücudu uzun yıllar dinç ve genç kalabilir. Çoğu zaman alerjiden yakınır. Terazi kadını görünüşüne çok önem verir. Bu yüzden sık sık diyet yapar hatta ölüm orucu gibi diyet listelerine sıkı sıkıya bağlı olduğu söylenebilir. Hayatının önemli bir bölümünü güzelliğine adar ve kozmetiğe para harcamaktan çekinmez.

Terazi Kadınının Stili: Terazi kadını vücut hatlarını ortaya çıkaran kıyafetleri tercih eder. Saf ipeği ve ince kumaşları seven terazi kadını transparan giymekten çekinmez. Çanta, kemer, eldiven, eşarp gibi birçok aksesuarı vardır. Hepsi birbiriyle uyumludur ve hiçbiri suni deriden ya da kumaşlardan değildir. Hafif ve doğal makyaj yapmayı sever. Parfümü ise pahalı ve hafiftir. Genellikle klasik parfümleri tercih eder.

Akrep Burcu Giyim Tarzı:

Ele avuca sığmaz bir burç olan Akrep kadını, değişken bir ruha sahiptir. Merak uyandırarak etrafındakilerin dikkatini mıknatıs gibi çeker. Bakışları derin ve etkileyicidir. Akrep kadını çoğu kez kendini kıyafetlerinin içine giremeyecek kadar kilolu hisseder bu yüzden de sık sık rejim yapar. Kendinin bile bilmediği bir sebepten dolayı kendine ceza vermekten çekinmez.

Akrep Kadınının Stili: Akrep kadını hem son derece şık hem de etrafındakileri şok edecek kadar değişik bir tarza sahiptir. Kıyafetlerinde kimi zaman koyu kimi zaman da parlak renkleri tercih eder. Vücuda yapışan kıyafetlerden ve egzantrik formlarda takılardan hoşlanır.

Yay Burcu Giyim Tarzı:

Yay kadını kendinden emin tavırlarıyla hem zarif ve şık hem de çekicidir. Açık, parlak kimi zaman da davetkar bakışları vardır. Gövdesi biraz kısadır. Uykuları düzenli, yemekleri ise ızgara olmalıdır. Müziğe çok meraklıdırlar. Sıkça depresyona girebilecek kadar bunalır ancak bu bunalımlarını müzikle tedavi edebilirler. Yüzme, jimnastik ve dans yay kadınları için ideal sporlardır.

Yay Kadınının Stili: Giyim tarzları sportif, rahat ve şık olup fantaziye dayanır. Trikolar, süet ve deriler en sevdikleri kıyafetlerdir. Aksesuar kullanmaktan hoşlanırlar. Özellikle fular takmaya düşkündürler. Ayrıca ayakkabı, çanta ve takıları klasiktir. Doğal kokulardan hoşlanırlar. Sandal ve sedir ağacı, horozibiği bitkilerinin ağırlıkta olarak kullanıldığı parfümler onlar için idealdir.

Oğlak Burcu Giyim Tarzı:

Oğlak kadınlarının yüksek alınları, derin bakışları, sakin ve sessiz tutkuları vardır. Yüzleri genellikle uzun, burnu orta büyüklüktedir. Ancak kimilerinin yüzleri kare olup, bakışları dolu dizgindir. Kendinden emin bir havadadırlar. Ağızlarının kenarında mutlu ya da üzgün olduklarını belli eden derin kırışıklıklar bulunur. Oğlak kadını kendiyle son derece ilgilidir ve kendi iç dünyasını, nelerden hoşlanıp nelerden hoşlanmadığını iyi bilir. Yapay olan şeyleri sevmez, doğallıktan ve dürüstlükten yanadır. Aktif ve çalışkan bir yapıdadır. Sese ve soğuğa karşı aşırı duyarlı ve hassastır. Barışa, sessizliğe ve uykuya diğer insanlardan daha fazla ihtiyacı vardır. Aç olmadığı zamanlarda bile süt ürünlerine ve peynire karşı koyamaz.

Oğlak Kadınının Stili: Oğlak kadınının kıyafetleri sade, koyu renkli ve rahattır. Soğuğa dayanıklı olmadığından büyük ve uzun mantolar giyer. Ailesinden kalan takılara düşkündür. Ayakkabı ve botları pratik, seyahat çantaları ise büyüktür. Fularları natürel renklerde ve genellikle manzara desenlidir. Oğlaklar, nergis, sümbül, nane ve menekşe bazlı kokulara bayılırlar.

Kova Burcu Giyim Tarzı:

İnce bir yüze ve hayalperest bakışlara sahiptir. ‘Femme fatale’ tabir edilen kadınlar genellikle kova burcundandır. Zevkli ve egzantrik giyinirler. Heyecanlı ve anlayışlıdırlar. Mutlu oldukları zaman ne olursa olsun asla moralleri bozulmaz.

Kova Kadınının Stili: Kova burcu kadının hem sade hem de fantastiktir. Modern ve pratik giyinmeyi sever. Özellikle cepleri, kalem, hesap makinesi, cep telefonu ile dolu salopetler hoşlarına gider. Kimi zamanlarda ise şaşırtıcı derecede parlak kıyafetler giyerek etrafındakileri şaşırtırlar. Ancak ne olursa olsun Kova kadınları her zaman modaya uyarlar. Takıyı ve uzun eşarpları severler. Parfümde tercihleri ise modern ve doğal kokulardır. Klasik ve ağır parfümler onlar için kesinlikle uygun değildir.

Balık Burcu Giyim Tarzı:

Balık kadını çekici ve güzel olduğu kadar da hayalperesttir. Yüzü oval ve narin, elmacık kemikleri çıkıktır. Eğlenmeyi özellikle de dans etmeyi sever. Duygularını çok fazla belli etmez. Kitap okumak ve müzik dinlemekten zevk alır. Bitkisel çaylar, otlar ve yoga balık kadının ruh ve beden sağlığını korumaya birebirdir.

Balık Kadınının Stili: Dikkat çeken kıyafetler giymekten kaçınan Balık kadını, su burcu olmasından dolayı bahriyeli kıyafetlerinden hoşlanır. Özellikle bahriyeli pantolonlar, jileler, kapişonlu kıyafetler onların en sevdiği kıyafet türüdür. Aksesuarları sade ve güzeldir. Parfümde tercihleri ise çiçek ve meyve karışımı kokulardır.