HAYR'OLA

Mehmet Arif DEMİR
Tüm Yazıları
Komplo teorilerinden geçilmiyor ortalık, bin bir türlü hikâye anlatılıyor Covid-19'la ilgili ama bilinen bir şey var o da başımız cidden dertte ve yakın vadede bunun çaresini bulmak kolay olmayacak.

Yâni; sonu hayırlı olsun, iyi olsun anlamında. Hayr’ola.

Çin-ü Mâçin’in (Çin’in güney kesimlerine atalarımızın verdiği isim) Wuhan şehrinde ortaya çıkan, uzun süre dünyadan saklandıktan ve her yerlere yayıldıktan sonra Dünya Sağlık Örgütü’nün haberdar edildiği “küçük kıyamet”in yıkıcı etkilerini -maalesef- Ülkemizde de hissediyoruz.

Komplo teorilerinden geçilmiyor ortalık, bin bir türlü hikâye anlatılıyor Covid-19’la ilgili ama bilinen bir şey var o da başımız cidden dertte ve yakın vadede bunun çaresini bulmak kolay olmayacak. Spor dünyası da bundan en derin şekilde etkileniyor. Maçlar durduruldu ve ne zaman, ne şekilde başlayacak belli değil. Dünyanın dört bir tarafından sporcular, spor adamları, yöneticiler gün geçmiyor ki “Covid 19 testi pozitif çıktı” diye haber olmasın

Çin’de ekmek parası peşinde olan (Mağripli/ Belçikalı) Merwan Fellaini Çin’de hastalığa yakalanan ilk futbolcu olarak biliniyor. Avrupa’da ilk vakalar Daniele Rugani ve Blaise Matuidi ile duyuldu. En son Chelsea’dan Callum Hudson-Odoi yer aldı listede. Teknik adamlardan Mesut’un Hocası Mikel Arteta adı biliniyor. Milan’ın Hocası Paolo Maldini ve alt yapıda oynayan oğlu Daniel Maldini enfekte olanlardan. Amerika kıtasından NBA yıldızı Kevin Durant ve Christian Wood biliniyor. En son Paolo Dybala adı duyuldu Güney Amerika’dan. Sinema oyuncusu Tom Hanks’ten Real Madrid’in eski başkanı Lorenzo Sanz’a kadar onlarca şöhret bu hastalığın girdabında maalesef.

Ülkemizde de spor dünyamızdan maalesef bol miktarda Corona Virüsü ile adı geçenler var. İlk duyulan Fenerbahçe Beko Basketbol Takımı Menajeri Cenk Renda oldu. Karantina altında olduğu biliniyor ve iki-üç basketbolcunun daha adı geçiyor test sonucu pozitif çıkan. Esas “bomba” haber Galatasaray Camiası’nın sevilen ismi Abdürrahim Albayrak ve Eşi Şükran Hanım’ın testlerinin pozitif çıktığının duyulması oldu. Derken hafta başında, Pazartesi gece yarısına doğru Fatih Terim’in de Covid 19’a maruz kaldığı duyuruldu, tüm spor camiası bu haberle sarsıldı. Hatta takımdaki asistan hocalardan da bazıları hakkında benzer duyumlar alındı. Şok üstüne şok.

Bu örnekler üzerinden gelişen bir dizi “mesaj” ise bize “hayr’ola” dedirtti yazının başlığında. Fenerbahçeli Cenk Renda’nın hastalığının duyulması üzerine ilk “geçmiş olsun” beklenmedik şekilde Trabzon Camiâsı’ndan geldi. Kulüp resmi siteden yaptığı duyuru ile Fanerbahçe Camiâsı’na moral verici cümlelerle bir defne dalı uzattı. Fenerbahçe de resmi twitter hesabından bunu duyurarak iyi dileklere iyi dileklerle karşılık verdi.

Peşinden Abdürrahim Bey ve Kıymetli eşi Şükran Hanım’ın rahatsızlığı duyulur duyulmaz da Fenerbahçe hemen resmi siteden geçmiş olsun dileklerini iletti, Fenerbahçe’nin resmi refleksi Fatih Terim Hoca için de 8 dk. içerisinde moral verici iyi dileklerle birlikte “geçmiş olsun” mesajını paylaşarak ezeli rekabet-ebedi dostluk temasını hatırlattı kamuoyuna hatta sarı lacivert taraftar platformlarından bazılarında “sen iyileş biz Cim-Bom’un şampiyonluğuna bile râzıyız” denildi moral vermek açısından.

Bu güzel gelişmeler ümitvâr olmak için yeterli mi? derseniz – Eh bir yerden başlamak lazımdı deriz biz de.

Bakara Suresi 216. Ayet’te  “….. olur ki, hoşunuza gitmeyen bir şeyde sizin için hayır, yine olur ki hoşunuza giden bir şeyde de sizin için şer vardır. Allah bilir, siz bilmezsiniz.” Hükmünü hepimiz biliriz. İşte belki bu jestler ile birlikte “küçük kıyamet”ten spor dünyamız için güzel günlerin başlangıcı olmasını istihsal edeceğimiz bir fırsat üretebileceğiz. Bunun için işte: Hayr’ola.

Tüm hastalarımıza Allah’tan şifa, hepimizin “evde kal”dığı, sağlıklı ve Covid 19’dan uzak bir hafta diliyoruz.