HULUSİ AKAR 'YETER ARTIK' DER GİBİYDİ

Yaşar İÇEN 29 Şub 2020

Yaşar İÇEN
Tüm Yazıları
Onlarca şehit haberi geldi İdlib'den bir gece ansızın! Televizyonda açıklanmadan saatler öncesinde elime ulaşan bilgi ile sarsıldım.

Sarsıldık! Hem de ciğerden! Kelimeler yetersiz kalınca sustuk derin bir nefesi içimize çekerek dünyanın en dibini görmüşüz gibi!

Sonra ekranda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı gördüm ve bir anda içimde dolmuş cümleler boşalıverdi ‘yüreğine sağlık iyi ki varsın be adam’ diyerek...

Onlarca şehit haberi geldi İdlib’den bir gece ansızın! Televizyonda açıklanmadan saatler öncesinde elime ulaşan bilgi ile sarsıldım. Her mecrayı arayıp taradım baktım bu yönde bir bilgi yok fakat bilgiyi aldığım kaynağa güvenim sonsuzdu ve bu acı gerçekti!
Saatler sonra ufak ufak bir şeyler zikredilmeye başladı tam net olmadan.
Ve malum onlarca şehit, onlarca yaralı, sorgulamamız gereken yanlışlarımız, dostlarımız, düşmanlarımız...
Rusya’nın ‘bizzat’ gerçekleştirdiği saldırı vahşice yapılmıştı! Art arda bombalar yağmıştı gökten askerlerimizin üzerine! Ambulanslara bile! Kurtarmaya giden diğer askerlere bile!

Yıllardır bölgenin tüm acılarıyla yüzleştirilen ve ‘Ortadoğu’nun paratoneri’ görevi görmesi istenen Türkiye saldırıya ilk hamle olarak sınır kapılarını açtı. Avrupa’nın eli ayağı birbirine girdi. Geç kalmış bir karar olmakla birlikte mülteciler konusunda ‘Türkiye’nin menfaatlerini’ düşünmemize dair bir milat olmalı bu hamle! Elimizde yanlış uygulanmış mülteciler politikamız ve bünyemizdeki milyonlarca mülteci varken güney sınırımıza da akın eden yeni milyonlar varken bakalım bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğiz bu konuda? Umuyoruz ki kararlılıkla devam eder mültecileri gönderme kararımız!
Devlet aklı bir başka işler elbette bizimkine benzemez fakat sadece kapılar açılmakla bitmemeli acı faturanın bedeli! Devlet kendini ve vatandaşının menfaatlerini öncelik olarak görmeli...

Ekranda Hulusi Akar’ı görünce dilim çözüldü ve yüreğime serpilen suyla bir güç geldi demiştim. Göreve geldiği günden bu yana hakkında zikredilen sayısız lakırdıya cevap vermeden sükunetle sadece işini yapan Akar’ın gözleri ilk kez  ‘yeter artık’ der gibiydi... Evet ekranı pek sevmeyen Akar’ın görevinde yaptıklarını bilen ve kendisine inanan biri olarak biliyorum ki İdlib acısı yeni bir strateji miladı olacak hem Türk Silahlı Kuvvetleri’mize hem de ülkemize!
Birkaç gün önce kaleme aldığım ‘Asıl hedef ülkenin aşil tendonları farkında mısınız?’ başlıklı yazımda tam da dün gece yaşanan saldırıyı bekliyordum aslında. Çünkü içinden geçtiğimiz şu yıllarda başarıyla ülkenin aşil tendonu görevini gören asker, polis, jandarmaya yönelik uygulanan saldırı ve yıpratma politikaları daha da hız kazanacaktı. Bize düşen de her şeyi bir kenara bırakıp birlik değerlerimize sımsıkı sarılmak olacak...
Umarım ki yıllardır yaşadığımız akıl, yürek, vicdan tutulmalarına Hulusi Akar’ın gözlerinden okuduğum komple ‘yeter artık’ olacak!