Vakıf Katılım web

HUZURLA UYU CEMİL HOCA!

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Vaka sayısı gün geçtikçe artıyor, kayıplar artıyor, ama bunun yanı sıra tedaviye olumlu cevap verip sağlığına kavuşanlarda artıyor.

Bir haftayı daha geride bıraktık. Ve kuşkusuzki bu haftanın en üzücü haberi Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’ndan geldi. Cemil hoca yetiştirdiği öğrencileri, iyileştirdiği hastalarının yanı sıra korona ile mücadelesinde bütün Türk halkının güven ve sevgisini kazandı. Bu zorlu mücadelede kendi sağlığını bırakıp başkaları için mücadelesine devam eden bu güzel yürekli adamı bir ömür kalbimizde en güzel anıları ile yaşatmaya devam edeceğiz.

Vaka sayısı gün geçtikçe artıyor, kayıplar artıyor, ama bunun yanı sıra tedaviye olumlu cevap verip sağlığına kavuşanlarda artıyor. Dün İtalya’da bir hastanede çekilmiş içler acısı bir video izledim. Hastanede tedavi olan değil, hayatını kaybeden onlarca beden yan yana yatıyordu. Aynı şekilde New York’ta bir doktor arkadaşımızın anlattığına göre artık hastane morgları yetersiz kalmaya başlamış ve hastane çevrelerine takviye dondurucu konteynerler eklenmeye başlamış. Ve bizim ülkemizde birçok insan hala bu durumun ne kadar tehlikeli olduğunun farkında bile değil. İki gün önce Cumhurbaşkanımız yeni yasaklar ve sınırlamalar getirdi. İnsanlara evlerinizde oturun dedikçe yazlıklarına kaçanlar, park ve sahil şeritlerini boşaltmayanlar bu durumun ciddiyetini kavrayamamış kişiler tehlike saçmaya devam etti. Neyse ki 15 gün süre ile Bbyük şehirlerin giriş çıkışları kapalı olacak ve 65 yaş üstünden sonra 20 yaş altına da sokağa çıkma yasağı geldi.

Bu virüs doğanın bize bir mesajı mı kendi yorumumu katmak istemiyorum ama dün çok anlamlı bir paylaşım gördüm. Sokaklardaki kedi, köpek ve kuşları besleyin. Onlar ölürse ortalığı fare basar ve bu sefer de veba ortaya çıkar. Bu kadar basitti aslında yaşamın sırrını çözmek. Doğaya, hayvanlara, ortak yaşam alanlarına sahip çıkacaktık saygı gösterecektik ama biz bunları yapmak yerine hep zarar verdik. Ağaçları kestik, ormanları yaktık, denizleri kirlettik, hayvanlara eziyet ettik, bu dünyanın tek sahibi gibi davrandık. Ve sonuç...

Ben de ailemi dedemi, babamı, eşimin annesini, babasını, kardeşini çok özlüyorum ama sonuçların daha üzücü olmaması için #evdekal Türkiye...

Sağlıkla kalın…