İLERİYE ÜMİTLE BAKABİLEN BİR TÜRKİYE VAR

İlnur ÇEVİK 30 Eki 2017

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
70'li, 80'li ve 90'lı yılları yaşayanlar "ne olacak bu ülkenin hali, bizim sonumuz uçurum" diyorlardı ve geleceğe çok ümitsizce bakıyorlardı. Bugün ise 2023'de nasıl olurda dünyanın en iyi ve en büyük onuncu ekonomisi oluruz diye planlar yapabiliyor muyuz?

Büyük çabalarla, özverilerle ve şehitler verilerek kurulan Cumhuriyetimizin 94’üncü yılını kutladık… Önemli olan öyle kuru sıkı kutlamalarla günü geçiştirmek değil. Önemli olan geleceğine güvenle bakan, kendi kararlarını kendi iradesi ile alan ve dünyanın sayılı ekonomileri arasında yer alan, dünya mazlumlarına hiçbir karşılık beklemeden el veren ve demokrasisi için halkının tereddüt etmeden canını verdiği bir ülkede yaşıyoruz…

Evet, sorunlarımız var… Evet, bazen sıkıntılar yaşıyoruz ama bu ülkeyi kuranların, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, gurur duyacağı bir konumda bulunuyoruz.

Türkiye gibi jeostratejik önemi tartışılmaz bir toprak parçasının üzerinde oturuyorsanız, komşularınız arasında bir değil hem de birkaç dünyaya terör saçan ülkeler varsa, sizin bağımsız hareket etmenizi kaldıramayan ABD gibi, Almanya gibi dünya devleri varsa ve sizi sürekli çelmelemeye çalışıyorlarsa o zaman sorunlarınızın olmaması mümkün mü?

Ama hala bu ülke bütün olumsuzluklara rağmen Suriye’de ve Irak’ta başarılı askeri harekâtlar yapabiliyorsa, ekonomide dünyanın en büyük ekonomileri listesinde 17. sıradaysa ve hızla 13. sırayı zorluyorsa, ekonomik büyüme hızı yüzde beşlerin üzerine çıktıysa ve bu küresel bir kıskançlığa sebep veriyorsa, dünyada kişi başına en fazla mağdurlara, düşenlere yardım eden ülkeler listesinde Türkler bir numaraya çıkmışsa o zaman sizde bir pırıltı, liderlerinizde de bir beceri var demektir…

70’li, 80’li ve 90’lı yılları yaşayanlar “ne olacak bu ülkenin hali, bizim sonumuz uçurum” diyorlardı ve geleceğe çok ümitsizce bakıyorlardı. Bugün ise 2023’de nasıl olurda dünyanın en iyi ve en büyük onuncu ekonomisi oluruz diye planlar yapabiliyor muyuz?

İşte size Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partisi’nin Türkiye’yi getirdiği yer!

Bundan sonraki hedef Türkiye’yi 2019’dan sonra başkanlık hükümet sistemi ile yeniden yapılandırıp hızla hareket eden ve dev adımlarla büyüyen, güçlenen bir ülke haline getirmek. Projeyi hazırlayan, onu hayata geçirecek olan Erdoğan olduğuna göre o zaman 2019’da yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi de şart… Yoksa bu projeyi adam gibi uygulayacak ve ülkeyi uçuracak bir ikinci kişi yok.