İNGİLTERE'DE OTURAN BU TÜRK KIZINA DİKKAT EDİN

Micheal KUYUCU 18 Nis 2022

Micheal KUYUCU
Tüm Yazıları
Sosyal medyada paylaştığı özgür fotoğraflarla dikkatleri çeken, daha önce Fikret Şeneş anma albümünde bir Ajda Pekkan klasiğini "Bambaşka Biri"yi seslendirerek müzik piyasında dikkatleri çeken Serel Yereli yapımcılığını Believe, DMC ve Moko Yapımın üstlendiği, "None of The Above" adlı şarkısını dijital müzik platformlarına sundu.

Sosyal medyada paylaştığı özgür fotoğraflarla dikkatleri çeken, daha önce Fikret Şeneş anma albümünde bir Ajda Pekkan klasiğini “Bambaşka Biri”yi seslendirerek müzik piyasında dikkatleri çeken Serel Yereli yapımcılığını Believe, DMC ve Moko Yapımın üstlendiği, "None of The Above" adlı şarkısını  dijital müzik platformlarına sundu.

Londra'da yaşayan Serel Yereli'nin, yeni tekli çalışmasının söz ve müziği Serel ve Jimmy Kent'e ait. Kayıtları Londra'da yapılan şarkının düzenlemelerini   Iziah Yarde & Francois Fasano gerçekleştirdi. 

Şarkısını Dünya Sanat Gününde yayınladı

"Hayatımda, sanatsız olmak nedir bilmeyen bir insanım. Onun için bu şarkımı 15 Nisan Dünya Sanat Gününde çıkarmak istedim. Tüm sanat severlerin Dünya Sanat Gününü kutlarım.” sözleriyle şarkısını neden 15 Nisan’da yayınladığını açıklayan Serel çok yetenekli bir kız. Bu kızı ben iki, üç yıldır takip ediyorum. İngiltere’de yaşayan bir yetenek. Güzel, havalı bir kız olduğu kadar vokal rengi ve şarkı söyleme biçimi ile de dikkat çekmeyi başarıyor. Sosyal medyada yaptığı her paylaşımda “vouuu” dedirtiyor. Bunu bir kenara not edin, herkes Aleyna Tilki diyor ama bence Serel’in yurt dışı pazarında başarılı olma şansı çok yüksek. Hatta şu an yurt dışında başarılı olma ihtimali en yüksek Türk kızı diyebilirim. Tabii ki kafasını kullanırsa. Şu an İngiltere’de çok yetenekli bir Türk kızı oturuyor ve ara ara kendini gösteriyor. Neyi bekliyor bilmiyorum ama iyi bir proje ile kendisini gösterdiği anda ortalı yıkılabilir.

Serel Yereli’nin Seslendirdiği Ajda Klasiği “Bambaşka Biri”ni dinlemek için akıllı telefonlarınızın kamerası ile kare kodunu tıklayabilirsiniz.

Dünyaca ünlü model hangi iki Türk DJ ile çalıştı?

Dünyada önemli markaların modeli olan ve dünyaca ünlü bir şöhret yakaladıktan sonra en büyük hayali olan müzik endüstrisine girmeyi başaran ANA SHINE müzik projesi için Türk DJ’lerle çalıştı.

Ana Shine, Sovyetler Birliğinde doğdu, keman eğitimi aldı. Babaannesi onun müziğe olan aşkını görünce onun müzik eğitimi almasını isterken babası onun sporcu olmasını istedi. 15 yaşında anne ve babasının ayrılmasından sonra annesi ile yoksul bir bodrum katında ayakta durmaya çalışan Ana, 15 yaşında modelliğe başladı ve dünyaca ünlü bir model oldu.

Derken başarılı oldu ve İngiltere’ye taşındı. Ana’nın müzik aşkı hiç dinmedi ve sonunda 2021 yılında “Four Seasons of Love” (Aşkın 4 mevsimi) adlı maxi single’ını yayınladı.

Bu mini albümünde beş şarkıya yer veren Ana “Be Yourself” adlı şarkısında DJ Mert Hakan’la “Freedom” adlı şarkısında ise  Funky C ile çalıştı.. İkisi de ülkemizin başarılı ses getiren DJ’lerinden.

Bir yabancının onları seçmesi ve şarkılarında Türk DJ’lerin soundlarından faydalanması ülkemiz adına güzel bir şey. İnşallah kültür ihracatımızı daha da arttırır ve Türk sanatçısının dünyadaki işlerini bol bol alkışlarız. Ana’nın şarkılarını dinlemenizi tavsiye edeceğim.

mor ve ötesi İnönü Zaferine hazırlanıyor

Uzun zamandır İstanbul’da konser vermeyen mor ve ötesi sessizliğini 28 Mayıs Cumartesi akşamı Beşiktaş İnönü Stadı’nda bozmaya hazırlanıyor. Konserin biletleri Passo ve Biletix’ten 15 Nisan Cuma günü satışa sunuldu.

Grubun yıllardır hayalini kurduğu bu konser için Beşiktaş Jimnastik Kulübü yönetimiyle yapılan görüşmeler pandemiden önce, 2019 yılında başlamıştı. Kulübün çimlerle ilgili hassasiyeti sebebiyle lig bittikten sonra ve çimlerin toprakla beraber tamamen yeniden döşenmesinden önce gerçekleşecek olan konser, kulübe de ciddi maddi katkı sağlayacak.

1947 yılındaki açılışından itibaren kısa aralıklar dışında hep Beşiktaş İnönü Stadyumu olarak anılan yapı, özel konumuyla dünyanın en güzel futbol statları arasında yer alıyor. İnönü Stadyumu, 1993 yılında ev sahipliği yaptığı Metallica, Madonna, Michael Jackson ve Sting konserleri ile müzikseverlerin unutamadığı bir konser mekanına da dönüşmüştü. Şimdi de o unutulmaz anıları mor ve ötesi konseriyle tekrar yaşatmaya hazırlanıyor.

Su Soley kabuğunu nasıl kıracak?

Alternatif müziğin güçlü başarılı vokali Su Soley, “Kabuk” adlı yeni albümünü 13 Mayıs tarihinde yayınlayacağını açıkladı. İmzasını attığı her projede farkını ortaya koymaya başaran Su Soley, “Kabuk” isimli albümünde ise kendi kabuğunu kırdığını, albüm şarkılarının genel yapısı ve soundu ile de bu farklılığı desteklediğini söyledi.

Su Soley, “Kabuk” isimli yeni albümünün hazırlıklarını büyük bir özveri ile gerçekleştirerek yaklaşık 2 sene boyunca albüme büyük bir emek verdi. Yedi şarkıdan oluşan Su Soley'in yeni albümü Kabuk, 13 Mayıs'ta dijital platformlara sunulacak.

“International Week”’te Alanya’ya akademisyen yağmuru yaşanacak

Üniversitelerin eğitim kadar sosyal etkinliklerde bulunması ve özellikle ait oldukları bölgeleri yurt dışındaki insanlara tanıtması çok önemli bir misyon. Türkiye’nin tarihi ve turistik yerlerinden biri olan Alanya’da faaliyetlerini sürdüren ve her geçen daha da büyüyen bir ölçeğe sahip bir üniversite olmayı başaran Alanya HEP Üniversitesi, 9-13 Mayıs tarihleri arasında ‘International Week’ etkinliği düzenleyecek. Dünyanın çeşitli üniversitelerinde çalışan akademik ve idari personellerinin de davet edildiği etkinlikte; Alanya’nın tarihi yerleri ve doğa güzellikleri, etkinlik süresince yabancı misafirlere tanıtılacak. Etkinlikte 5 gün boyunca konferanslar, sunum ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

Alanya’nın tarihi yerlerini gösterecek

Alanya HEP Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ebru Gülbuğ Erol, ‘International Week’ etkinliği hakkında Antalya Valisi Ersin Yazıcı’ya yaptığı bilgilendirmede, Alanya’nın önemli bir destinasyon olduğuna ve yerleşik yabancı sayısına dikkat çekti.  Prof. Dr. Erol, “9-13 Mayıs 2022 tarihlerinde ilk kez Alanya’da ‘International Week’ etkinliği düzenleyeceğiz. Uluslararası etkinliğin amacı, ortak kurumlarımızla uluslararası iş birliğini güçlendirmek, konferanslar, sunumlar ve atölye çalışmalarında iyi uygulamalar ve deneyimler alışverişinde bulunmaktır. Bu etkinliğimizde Türk kültürünü ve mirasını tanıtmayı planlıyoruz. 5 günlük programda misafirlerimize Alanya’nın tarihi yerleri ve doğa güzelliklerini göstereceğiz, Alanya’nın öne çıkan gastronomik lezzetlerini misafirlerimize tattıracağız” dedi.

18 ülkeden başvuru geldi

Bu tip etkinliklerin yalnızca eğitim veya turizm açısından değil aynı zamanda tarihi ve kültürel değerlerin hatırlanması ve tanıtılması açısından gerekli olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Erol, “Bu etkinliğimiz için 18 ülkeden 230 akademisyen ve idari personelden başvuru aldık. Bu ülkeler, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya, Macaristan, İtalya, Litvanya, Makedonya, Pakistan, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya, Birleşik Krallık, İspanya, Finlandiya ve Portekiz’dir. 18 farklı ülkeden katılımcıları etkinliğimizde ağırlayacağız. 5 gün boyunca dolu bir hafta bizleri bekliyor. Bu etkinlik bizim için ve Alanya için çok önemli bir etkinliktir. Tüm Alanyalıları ve Antalyalı misafirlerimizi etkinliğimize bekliyoruz” diyerek bu uluslararası etkinliğin yurt dışından aldığı talebe dikkat çekti.

Yavuz Sultan Selim’in hayatına farklı bir bakış

Yale Üniversitesi Tarih Bölümü başkanı ve tarih profesörü Alan Mikhail’in, Osmanlı İmparatorluğu’nun yükselişinde istikrarın simgesi olan Yavuz Sultan Selim’i ve onun bilinmeyen hikâyesini kaleme aldığı “Tanrı’nın Gölgesi” Epsilon yayınevi tarafından yayınlandı.

New York Times Book Review En İyi Kurgu Dışı Kitap Ödülü kazanan “Tanrı’nın Gölgesi”nde Mikhail, orijinal haritalar ve çarpıcı çizimler eşliğindeki farklı diliyle süslediği metniyle Yavuz Sultan Selim’in hayatını olağanüstü akıcı ve ustalıklı bir üslupla aktarırken İslam tarihi hakkındaki önyargıları da yıllardan beri egemen olan “Batı'nın yükselişi” teorileriyle birlikte altüst etmeyi hedefliyor.

Üç albümlü özel kutulu LP Box

Ferdi Özbeğen'in özel kutulu üç albümlük plak seti müzik marketlere sunuldu. Kervan Plak tarafından yayınlanan üçlü plak seti Ferdi Özbeğen'in ilk dönemine ait 1980 öncesi albümlerinde oluşuyor.

Üçlü set olarak yayınlanan Ferdi Özbeğen "Özel Kutulu 3 LP Box Set"inde yorumcunun "Teşekkürler", "Sohbet" ve "Mutluluklar" adlı albümleri özel dizayn edilmiş zarflı olarak sunulmuş.

Sevilen klasikler bu plaklarda

Üçlü LP – plak setinde yer alan albümlerde Ferdi Özbeğen'in seslendirdiği "Bir Teselli Ver" -"Satmışım Anasını" – "Kaybolan Yıllar" – "Dilek Taşı" – "Senede Bir Gün" – "Büklüm Büklüm"- "Kulakların Çınlasın" gibi şarkılar yer alıyor.

Ferdi Özbeğen’in yıldızının parladığı onun yükseliş dönemine ait bu üç albümün tek bir kutuda özel bir baskı ile piyasaya sunulması çok güzel bir fikir. Biraz fiyatı tuzlu olsa da koleksiyonerler ve Ferdi Özbeğen hayranları için ideal bir proje. Ferdi Özbeğen’in bu üç albümü yetmişlerin sonlarında o dönem Orhan Gencebay ile Yaşar Kekeva’nın ortaklığında faaliyet gösteren Kervan Plak’tan yayınlamıştı. Daha sonra Yaşar Kekeva ile Orhan Gencebay’ın ortaklığı bitmiş, Yaşar Kekeva kendi plak şirketi Yaşar Plak’ı kurmak için ortaklıktan ayrılmıştı. Ferdi Özbeğen’de o dönem Yaşar Kekeva’yı yalnız bırakmamış ve onunla beraber Yaşar Plak’a geçmiş ve bu müzik şirketi ile yirminin üzerinde albüm yayınlamıştı.

MEF’liler durmak bilmiyor

MEF Üniversitesi öğrencileri ile de akademisyenleriyle de sessiz ve derinden başarılara imza atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde üniversitesin Rektör Yardımcısı ve İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erhan Erkut, ABD Stanford Üniversitesi'nin tüm bilimsel branşlarda kapsamlı bir çalışmayla hazırladığı ve dünya bilim insanları arasında ilk yüzde 2'ye girenleri sıraladığı "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde “Yöneylem Araştırması” başlığında yer alan 3 Türk akademisyenden biri olmuştu.

Bir başarıda MEF Üniversitesinde eğitim gören öğrencilerden geldi. “Tasarla ve Yap” Stüdyosu öğrencileri tarafından okul öncesi çocuklar için tasarlanan ve Bodrum’un Yukarı Mazı İlkokulu’na inşa edilen Oyun Evi, Türkiye Mimarlık Yıllığı 2021’e seçildi. Öğrenciler bu haklı başarılarının gururunu hatıra fotoğrafı çekerek kutladı.