İSRAİL ORTADOĞU'YA NASIL GELDİ; PEKİ KORONA KİMLERİ GETİRECEK?

Yaşar İÇEN 03 Nis 2020

Yaşar İÇEN
Tüm Yazıları
İsrail Ortadoğu'ya nasıl geldi? Büyük bir felaket sonrası geldi!

Koronavirüs kabusundan uyandığımız an nasıl bir dünya karşımıza çıkacak sorarım size?

Şu an Suriye’de, Libya’da, Irak’ta, Mısır’da, Kıbrıs’ta, Filistin’de, Akdeniz’de ne oluyor? Milyonlarca mülteci ne olacak? Yine bize mi kalacak? İran, Rusya, ABD, İsrail, İngiltere, Çin neler yapıyor? Savaşlar, çekişmeler, yeni harita planları, petrol-doğalgaz-su pazarlıkları ne alemde?
Sizi bilmem ama benim aklımda sayısız soru ve teori var yeni ‘Dünya Düzenine’ dair!
İsrail Ortadoğu’ya nasıl geldi? Büyük bir felaket sonrası geldi! İster misiniz koronavirüs sonrası yeni milletler bu kez Suriye ve belki de daha da ötesindeki verimli topraklara yerleşsin! İrili ufaklı özerk yönetimler! Ülkelerin yazlığı gibi ya da Ortadoğu şubesi gibi! Öyle ya verimli topraklar var, su var, zengin doğal kaynaklar var, gelecekte popülaritesi var, yaşam var... Ve Suriyeliler yok! Bomboş! Yeni ülkeler, yeni sınırlar, yeni düzenler, yeni sistemler, yeni in-ler, yeni out-lar... Koronavirüsün kapkara bulutlarla kapladığı gözlerimizi açtığımız anda sayısız şoka hazır olmalı dünya bilhassa da Ortadoğu! Bu arada son temizlik rötuşları için DEAŞ’ı yeniden sahaya çıkarırlar mı diye düşünmüyor da değilim doğrusu! Öyle ya yeni ev sahibi yerleşmeden önce gidenin tüm izlerini silmek için ince temizlik yapmaz mı? Yapar elbet!
Velhasıl-ı kelam koronavirüs tedavisi hemen olmasa da yavaş yavaş piyasaya sürülecek. Fakaaat korkusu üç beş yıl daha devam edecek ki ülkeler üzerinde her şey tam rayına oturtulsun... Tüm hepsi bir yana yıllardır kısık sesle dillendirilen şu plan giderek güçleniyor; ‘Yahudi inançları çerçevesinde yeni bir dini oluşum ve belki de yeni bir din! Bu başlık çok önemli olduğu için önümüzdeki günlerde ayrıca ele almak istiyorum.
Yüzyıllar geçse de değişmeyen tek gerçek şu: Dünya üzerindeki güçler düzen değişimi istediği an kaosları, hastalıkları, katliamları, sokak olaylarını kullanıyor... İsrail Devleti’nin ilanı, Fransız İhtilali, Arap Baharı, Hitler, Srebrenitsa Katliamı, koronavirüs ve daha niceleri...