Vakıf Katılım web

İSTANBUL BİR SAHNE

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından hayata geçirilen ve İstanbul'u dev bir sahneye dönüştürmeyi planlayan bu proje, müzisyenleri yaklaşık şehrin 100 farklı noktasında halk ile buluşturmayı planlıyordu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından hayata geçirilen ve İstanbul’u dev bir sahneye dönüştürmeyi planlayan bu proje, müzisyenleri yaklaşık şehrin 100 farklı noktasında halk ile buluşturmayı planlıyordu. Nisan ayında artan vaka sayıları ve bu doğrultuda alınan önlemler kapsamında dijital bir platforma taşındı. Yaklaşık 6bin müzisyenin müracaat edip onay aldığı proje hız kesmeden her gün farklı bir sahnede çekimlerine devam ediyor. 15 aydır müzik sektörünün çöküşte olduğunu hesaba katarsak bu proje hem sanat severler hem de sanatçılar için heyecan verici bir hal aldı. İki gün önce ben ve arkadaşlarımda Cemal Reşit Rey konser salonundaki çekimlere katıldık. Öncelikle İBB Kültür AŞ.’yi kurdukları ekipten dolayı tebrik etmek istiyorum. Anlayışlı, güler yüzlü, yardım sever, genç ve dinamik bir kadro kurmuşlar. Bizim çekim günümüzde günü öğlen ve akşam olarak ikiye bölmüşlerdi tek sahne içinde beş farklı grup sahnesi vardı. Ben ve arkadaşlarım akşam grubundaydık. Akşam 20.00 sularında girişlerimizi tamamladıktan sonra önce sahne yerlerimiz belirlendi, ardından ses ayarlamaları yapıldı ve sonrasında kayıtlara başlandı. Hepsi tahminen dört saat içerisinde bitti. Maske, mesafe ve hijyen konularında oldukça titiz bir ekiple çalıştık. Spot ışıklarından yanıp tutuşsanız da maskenizi kapalı alanda çıkarmanızı onaylamıyorlar.

Bu projenin kesinlikle bu dönemde yapılan en değerli proje olarak kayıtlara geçmesi gerekiyor. Hatta ve hatta sadece bu dönemde değil gelmiş geçmiş en başarılı proje olduğunu düşünüyorum. Eskiden belediye konserleri yapılırdı, büyük sanatçılar varlıklarına varlık katardı, diğer müzisyenlerde uzaktan izlerdi. Pandemi sonrasında da umarım bu proje sahnede devamlılığını korur. Birbirinden değerli ve başarılı müzisyenin bir arada olduğu bu projeyi, ‘Kültür İstanbul’ youtube kanalından izlemeniz mümkün. En zor dönemde sahne sanatçılarına, müzisyenlere böyle bir destek verildiği için Ekrem Başkan’a, bütün İBB ve Kültür A.Ş. çalışanlarına saygı ve sevgilerimi sunarım. Bence ‘İstanbul Bir Sahne’ olmayı fazlasıyla hak ediyor. Umarım daha güzel sahnelerde tekrar görüşme imkanımız olur.

Sevgi ve müzikle kalın…