Vakıf Katılım web

​İSTANBUL'A YENİ KİPTAŞ KONUTLARI GELİYOR

Yıldıray GÖKKAYA
Tüm Yazıları
KİPTAŞ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin konut üretim ve pazarlaması amacıyla kurduğu iştiraki.

KİPTAŞ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin konut üretim ve pazarlaması amacıyla kurduğu iştiraki. Önceki yıllarda kalitesiyle adından söz ettiren toplu konut projeleri yapmıştı İstanbul'un önemli kentsel dönüşüm alanlarında da adı yaptığı işlerle gündeme geldi.

Ancak şirket bir süredir sessizliğini korumaktaydı. Güzel haber budur ki, TOKİ ile beraber KİPTAŞ'ın İstanbul'da dar ve orta gelir grubu için yeniden konut üreteceğini öğrendik.

TOKİ ve KİPTAŞ, beş yıl içinde dar ve orta gelir grubu için 400 bine yakın konut üretecek. TOKİ 286 bin 500 konutluk 191 kentsel dönüşüm projesine hız verirken, KİPTAŞ İstanbul'da 10 ilçede 100 bine yakın konut üretmeyi hedefliyor.

İSTANBULLULARA MÜJDE

KİPTAŞ, 2023 yılına kadar İstanbul'un farklı semtlerinde 100 bine yakın sosyal konut üretecek. 2016 sonuna kadar toplam 75 bin konut ürettiklerini söyleyen KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, memur ve dar gelirli vatandaşlara yeni konut müjdesi verdi. Konutların daha önceki satış modellerinde olduğu gibi belli oranlı peşinatlar ve 24- 36 ile 48 ay vade farksız ödeme seçeneği ile satışa sunulması bekleniyor. Kiptaş'ın konut üretimi yapacağı ilçeler arasında Esenler, Silivri, Başakşehir, Pendik, Bayrampaşa gibi ilçelerin yanı sıra Türkiye'nin kentsel dönüşündeki pilot ilçesi Fikirtepe'nin de adı geçiyor. Kiptaş'a sosyal konut konusunda gelen talepleri göz önünde tutan şirketin, metrekare fiyatı 2 bin TL seviyesinde konutları üretmek için kollarını sıvamış olması, henüz konut sahibi olamamış kitleler için gerçekten müjdeli haberdir. Ne diyelim, hayırlısı olsun..