İSTEYİNCE OLUYOR

Mustafa YAŞAR 02 Şub 2020

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Avcı'nın son 11'ini bozmayan ancak buna karşılık çift değil, tek ön liberoyla oyuna başlayan Sergen, Atiba'yı Elneny ile değil, Ljajic'le birlikte orta sahada oynattı.

Abdullah Avcı’yı gönderen, yerine taraftarının çok istediği Sergen Yalçın’ı göreve getiren Beşiktaş’ın efsanesi ile çıktığı ilk maçta Rizespor’u deplasmanda yenmesini beklemek bu tip değişikliklerin olmazsa olmaz ilk sonuçlarındandır. 

‘Kan değişikliği’ diye de tabir edilen bu hamleler beraberinde kötü gidişe son vermek gibi ana sonuçlar doğurur ki dün bu beklentiler boşa çıkmadı siyah-beyazlılar için.

Avcı’nın son 11’ini bozmayan ancak buna karşılık çift değil, tek ön liberoyla oyuna başlayan Sergen, Atiba'yı Elneny ile değil, Ljajic'le birlikte orta sahada oynattı.

Bu farklı taktik ilerideki Burak Yılmaz’ı daha çok pozisyona sokmaya yönelikti ki bu da maç için de çokça oldu. 

Çalışıldığı her halinden belli Ljajic, Atiba paslaşması sonrası ceza sahasında topla buluşan Burak, maçta skor dengesini değiştirdiğinde dakikalar 29’u gösteriyordu.

Bu golden 7 dakika sonra ise Rizespor’un beraberlik golü gelirken, hava topuna çıkmakta geç kalan Karius’un kulaklarını çınlatanlarda bir hayli fazlaydı!

 Her iki yarıda da topa daha çok sahip olan Beşiktaş, kazanmak adına önceki haftaların aksine çok daha istekli ve arzulu olunca Gökhan Gönül sahneye çıktı ve Kartal haftalar sonra yüksekten uçtu.

Dün itibariyle bir maçı eksik lider Demir Grup Sivasspor ile arasında 8 puan fark oluşan siyah-beyazlılar için ligin geride kalan haftaları nasıl şekillenecek merak ediyorum ama şu var ki, Sergen Yalçın ile ilk sınav başarıyla geçildi.