İSTİKRAR ŞART!

Aslı SERTDEMİR 19 Ara 2020

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
İkisi de göz önünde olmasına rağmen, ilişkilerini son derece gizli yaşadılar.

İkisi de göz önünde olmasına rağmen, ilişkilerini son derece gizli yaşadılar. Zaman zaman Hadise’nin paylaşımlarından her şeyin yolunda gittiğini öğrendik. Bazen de Kaan’ın paylaşımlarından ayrılmadıklarını teyit ettik. İşte o gözlerden, nazarlardan korunan aşk bitti. Mi? Peki bu aşk gerçekten bittiyse, neden bitti? Hadise’nin “bitti” paylaşımından sonra ilk akla gelen, tabi ki aldatma oldu. Şu ana kadar çıkan dedikodular içinde bu konu pek mevzu bahis görünmüyor. Diğer bir söylenti ise Hadise’nin ilgi isteği… Kaan’ın ilk günlerdeki ilgisinin gün geçtikçe azalması, Hadise için büyük sorun olmuş. Bu konu ile ilgili defalarca tartışan, hatta bozuşan çift yine bu sebepten ayrılmış olabilir mi? İlişkinin başlarında aşırı ilgili davranan, bu işi abartıp şova çeviren erkekler var. İlişki ilerledikçe rahatlayıp gevşeyen adamlar, eşekten düşmüşe dönen kadınların farkına varamıyor. Bazı kadınlar bu değişimi söylene söylene kabullenebilirler. Ama Hadise gibi ilgiye aşık kadınlar, adamı o düştüğü eşeğe bindirip 40 tur attırırlar. An itibarı ile 17 Aralık Perşembe ve iddia ediyorum ki bu aşk bitmedi! Sanılan ve konuşulanların aksine, aileler ve çevre tarafından onanan bu aşk kolay kolay bitmez. Ama göz ardı edilmemesi gereken bir durum var. Kaan’ın gerçekten kendine gelip, eski şaşaalı sevgili günlerine istikrarlı bir şekilde dönmesi gerekir. Geçici, iniş çıkışlı bir ilgi Hadise’yi kesmez. Yoksa Hadise 14 Şubat’ta nikah masasından bile kalkar.

Dokunulmazlar!

Belçika doğumlu Marisa Papen’in kişisel bilgilerine ulaşmak zor. O çeşitli ülkelerde verdiği çıplak pozlarla fotomodel, nudist bir aktivist olarak biliniyor. Kendi sitesi de bulunan Papen’in Instagram hesabı kapanmış. Bu da çok sürpriz değil aslında, zaman zaman fotoğraflarının şikayet edilip kaldırıldığını zaten belirtiyormuş. Marisa’nın yaptığı iş etik olarak doğru mu yanlış mı tartışılır… Ama kendisi çıplaklığın kutsal yerleri kirletmeyeceğini savunuyor. Ve Marisa yıllar önce bu düşüncesini ağlama duvarının önünde verdiği çıplak pozla icraata koymuştu. Kudüs’te tutuklanan Marisa para cezası ile salıverilmişti. Benzer bir olayı Mısır’da da yaşamış. Papen 2018’de Türkiye’ye geldi. Önce Ayasofya Camiinin kapısının önünde çıplak pozlar verdi. Sonra da Kapadokya’da Türk bayrağının üstünde çıplak pozlar verdi. O dönem Türkiye'den ayrıldığı için ifadesi alınamayan Papen hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Ve şimdi "Devletin egemenlik alametlerini aşağılama", "Hayasızca hareketler" ve "Müstehcenlik" suçlarından 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası talebi ile hazırlanan iddianame İstanbul Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilmiş. Umarım Marisa Papen inançların bireysel savlardan oluşmadığını ve o plaj havlusu muamelesi yaptığı bayrak uğruna dökülen kanların farkındalığına hapishanede varmaz.

Seyrüsefer

Her olup bitene “kader” deyip, tüm sorumluluğu üstümüzden atsak ne güzel olurdu. Ama kader denilen şey sadece uzuuun bir yol. Bir başı bir de sonu belli. O yolculukta neler yapacağımız sadece bize ait. Sapacağımız yol, mola vereceğimiz istasyon, hangi kestirme yolu seçeceğimiz sadece bize ait. Hangi sapağı kaç kilometre hızla döneceğimiz, yol arkadaşlarımız bizim seçimimiz. Direksiyonda oturan sadece biziz! Hayatımıza belki hakim değiliz ama asla çaresiz de değiliz!