İZMİR'DE MÜSLÜMAN MAHALLESİNDE SALYANGOZ SATMAK

Güngör YAVUZASLAN
Tüm Yazıları
Korona ile mücadelede camilerin tedbir çerçevesinde ibadet için açık olmadığı şu günler de yaşananlar ülkemizde bir ilk.

İzmir'in çeşitli bölgelerindeki bazı camilerin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce İtalyan partizan marşı olarak bilinen 'Çav Bella' çalındı. Yine bazı cami hoparlörlerinden Selda Bağcan’ın şarkısı çalındı. Olaylar sonrası İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlattı.

Benim yazılarımda sık sık tekrarladığım ülkemizde bir toplum mühendisliği üst akıl tarafından uygulanıyor. Gündeme CHP’nin kalesi, güzellik yarışmalarında derece yapan isimlerle gelen bu güzel şehirde bir el algı operasyonu yapıyor. Kültür, sanattan, tarıma sanayisi ve limanı ile İzmir dinamik bir şehirdir. Türkiye’nin 80 vilayetinden ve dünyanın her yerinden insanların yaşadığı bir dünya markasıdır. Turizm şehridir.

Korona ile mücadelede camilerin tedbir çerçevesinde ibadet için açık olmadığı şu günler de yaşananlar ülkemizde bir ilk. İzmir'de müftülüğün ses sistemi sabote edilmesi, camilerden müzik yayını yapılması ardından Savcılık, 4 ilçedeki provokasyonla ilgili soruşturma sürecinde bir kişiyi gözaltına aldı. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş da sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. "Saldırı kabul edilemez" dedi, suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Erbaş, Müslümanları derinden etkileyen eylemi gerçekleştirenler ve sosyal medya üzerinden eylemle ilgili videoları övenlerle ilgili başlatılan soruşturmanın takipçisi olacaklarını da vurguladı.

Yine TROL çeteleri iş başında idi. Güzel İzmir üzerinden insanlarımız Ramazan ayında provokate edildi. Elbette gerçekler ortaya çıkacaktır.

GÜZEL İZMİR

Askerlik hayatımın bir süresi İzmir’de geçti. İzmir’in İslam kimliği yeterince anlatılmaz bizlere.  İzmir derin tarih birikimi ile bir medeniyettir. Zaman zaman “Gavur İzmir” “Yunan İzmir” söylemleri beni hep üzmüştür. 9 Eylül 1922’de işgale en büyük şamarın atıldığı zafer şehridir İzmir. İlk kurşunun gazeteci Hasan Tahsin tarafından sıkıldığı ve yine son kurşunların atıldığı mücadele şehridir İzmir.  Atatürk’ün şehridir, Gazi Kent annesi Zübeyde Hanım’ın evidir.

Yine Müslüman İzmir’de birileri salyangoz satıyor ve hem de Ramazan ayında. Bazı virüsler koronadan daha tehlikeli.. Özellikle bu günlerde her şeye açıklama yapan kesimler neden sessizsiniz?