KADIN BİKİNİ FİTNESS ŞAMPİYONASI

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Kadının hor görüldüğü, şiddet gördüğü, tacize uğradığı, cinayete kurban gittiği haberlerinin yanı sıra, kadının ne kadar yetenekli ve güçlü olduğu günleri konuşma vaktimiz gelmedi mi sizce de? Kadın'a imkân tanırsan emin ol o en iyisini başarır, imkân tanımasan da başarır yeter ki önünde engel olma.

Dans ettiğim günlerden tanığım biri, hayatın her türlü zorluğuna annesiyle, ablasıyla göğüs germiş bir kadın, size bugün uzun yıllardır arkadaşım olan Büşra Eyen’in kimine göre değişim, kimine göre farkındalık hikayesinden bahsedeceğim. Birçoğumuza şaşırtan bir haber gibi gelse de Büşra bugün Dünya Bikini Fitness şampiyonasına katılabilmek için Milli takım podyumunda yarışacak.

Büşra, bir basketbol takımının kadın dans grubunda dans ettiği günlerde eğitmenlerinden biri tarafından bir şekilde aklına sokulmuş bikini modelliğini, ilk başta olmaz dese de sonradan neden olmasın diye başlamış çalışmalara. Zorlu idmanlar, ağır diyetlerle sahip olduğu zayıf bedenini, yine zayıf ama kaslı ve gösterişli bir kadın bedeni haline getirmeyi başarmış. Ne kadar zor bir süreç olduğunu anlattı bana. Hem maddi hem manevi bir sürü tantana. Yediğin yemeğin masrafı ayrı, sana emek harcayan antrenörün ücreti ayrı, katıldığı şampiyonaların katılım ücreti ayrı. Ve Büşra bunların hepsini tek başına sponsorsuz olarak karşılıyor, karşılamak içinde kendine ayırması, dinlenmesi gereken saatlerde yoğun bir tempoda çalışıyor. Bayrağımızı Dünya Şampiyonasında temsil edebilmek adına aylarca yaptığı çalışmaların, açlığın, yorgunluğun karşılığını bugün alacağına inanıyorum. Kadının ne kadar güçlü bir varlık olduğunu, sahne duruşu, kostümü, saçı, makyajı, gülümsemesi yani aslında her şeyi ile bugün fark yaratarak herkese göstereceğine ve şampiyon olacağına inanıyorum.

Ayrıca Büşra’nın biz kadınlara bir notu var, kilonuzdan asla çekinmeyin, kendinizi, bedeninizi fark edin biraz hareket ve düzenli beslenme ile hayal ettiğiniz vücuda kavuşmanız mümkün. Sadece inanın ve azimle çalışın diyor. Haydi Büşra bugün birincilik kupasını al ve gel. Bütün şans dileklerim seninle.

Sevgi ile kalın