​KADININ GÜCÜ…

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Bizler ne zaman ve nasıl kendi kalıplarımızı yıkarız bilmiyorum ama yeşil sahada birbirinden yetenekli, birbirinden güzel kadınların nefes kesen bir futbol oynadığından bahsediyorum inanabiliyor musunuz?

Geçtiğimiz çarşamba günü Görkem Temel hocanın daveti ile Beşiktaş Fulya Hakkı Yeten Tesislerinde, Beşiktaş Kadın Futbol takımı ile ALG Spor’un Kadınlar 1. Ligi Çeyrek Final futbol karşılaşmasını izlemeye gittim. Benim gibi futbol tutkunu ve Beşiktaş fanatiği birinin daha önce neden hiçbir kadın futbolu karşılaşmasını izlemediğini şu an sizlerle birlikte sorguluyorum.  1-1 biten karşılaşmanın rövanşı bugün Gaziantep’te oynanacak. 

Bizler ne zaman ve nasıl kendi kalıplarımızı yıkarız bilmiyorum ama yeşil sahada birbirinden yetenekli, birbirinden güzel kadınların nefes kesen bir futbol oynadığından bahsediyorum inanabiliyor musunuz? Ve bunu tribünde canlı izlemek nasıl güzel, nasıl heyecan verici... Hedefimiz futbolsa hem Beşiktaş Kadın Futbol Takımı hem de ALS Spor Kadın Futbol takımı sahada harikalar yarattılar. Ne kadar güzel bir emek var ortada görmenizi isterdim. Özellikle benim gibi abisi ile sokakta futbol oynayarak büyüyen nesil iyi bilir aslında bu duyguyu. Ahhh zaman zaman diyorum ki, keşke 20’li yaşlarımda olsaydım da ben de şansımı deneseydim. Ama futbol mu, buz hokeyi mi derseniz kesinlikle yine hokeyi tercih ederdim. En hızlı, en kuvvetli günlerimi buz üzerinde harikalar yaratarak geçirdiğimi de ayrıca belirtmek isterim. Bir kadının her yere yakıştığının en güzel özeti de bu olsa gerek. İster yeşil sahada ister buz pistinde, ister ringte bizler istersek en güzelini başarabileceğimizi kanıtladık diye düşünüyorum. Sahada bir erkek sporcu kadar emek harcayan bütün kızlarımıza ve kadınlarımıza başarılar diliyorum. Onlara bu fırsatı tanıyan takımlarımıza ve başarılarına başarı katmalarını sağlayan bütün antrenörlerimize de teşekkür ediyorum. Ben artık yakın takipçisi olacağım Kadın Futbolunun, hadi toplanıp hep birlikte gidelim mi maçlara?