Vakıf Katılım web

​KARTLAR YENİDEN DAĞITILIR

Mustafa YAŞAR 24 Nis 2023

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Bakalım şampiyonluk yarışında bu kez kim takılacak, kim önünü açacak?

Sahasında oynadığı son 10 maçını kazanan,  son iki maçında da rakip ağlara 10 gol bırakarak liderlik koltuğunda güvenle oturan Galatasaray, Fatih Karagümrük’e takılarak koltuğunu salladı.

Sakatlığı bulunan Icardi'yi kadroya almasına rağmen riske etmeyen ve yedek soyunduran Okan Buruk, Arjantinli yıldızın yerine İtalyan Zaniolo'ya ilk 11'de görev verirken, son iki antrenmanda sakatlığı nedeniyle yer almayan Gomis ise kadroda yer almadı. 

Kerem Aktürkoğlu’nun erken golü ile öne geçen Aslan, eski silahı Diagne ile vurulup sendelerken; kırmızı-siyahlıların bir başka golcüsü Fabio Borini’nin sahneye çıktığı 4 dakika içinde ise adeta yerle yeksan olup iki farklı geriye düşüyordu. 

Sergio Oliveira’nın penaltıdan attığı gol çılgın ilk yarının skorunu belirlerken; ikinci 45 dakikanın çok şeylere gebe olduğunun da  göstergesiydi.

***

İkinci yarının hemen başında Zaniolo, Icardi değişikliğiyle sonucu değiştirmeye oynayan Okan Buruk, aynı Icardi’nin tartışmalı penaltıyı kalecinin kucağına atması sonrası kenarda adeta yıkılırken, 80.dakikada gelen Boey’in golüyle de derin bir ‘oh’ çekiyordu.

Sonrasında ise iki ekipte tam bir telaş hali hakimdi.

İki farklı geriye düşen ama pes etmeyen Galatasaray bir puana razı olurken, Fatih Karagümrük galibiyeti kaçırdığına yanıyordu.

Dünkü beraberlik şüphesiz ki şampiyonluk yarışında Galatasaray’a büyük darbe oldu. Bugün Fenerbahçe’nin İstanbulspor’u mağlup etmesi halinde kartlar yeniden dağıtılacaktır.

Sarı-kırmızılılar önümüzde ki hafta Beşiktaş ile oynarken, sarı-lacivertlilerde Sivas deplasmanına gidecek.

Yeri gelmişken yazayım. 

Jorge Jesus geçen hafta ‘Galatasaray neden bizden önce oynuyor?’ eleştirisi yapmıştı.

32.haftada roller değişecek.

Bu kez önce Fenerbahçe oynayacak sonra Galatasaray.

Bakalım şampiyonluk yarışında bu kez kim takılacak, kim önünü açacak?