KBB DOĞA SPORLARI

Mehmet Zeki KUTLU
Tüm Yazıları
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin spor yatırımları ve faaliyetleri her zaman için diğer belediyelere örnek olmuştur.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin spor yatırımları ve faaliyetleri her zaman için diğer belediyelere örnek olmuştur.

Öncülük eden rol model olarak özellikle son dönemde yaptığı hizmetleri yerinde görmüş biri olarak sürekli takdir etmişimdir. İzmit Büyükşehir Belediyesi’nden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne geçişte yaşanan süreç sonrasında oluşturulan Spor Müdürlüğü’nden, birleştirilen Kağıt Spor/Büyükşehir Belediyespor Kulübü çalışmalarına ve hizmetleri kabına sığmayan büyüklüğe ulaşınca da Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı’na dönüşüne şahitlik ettim. Kişilerden kaynaklı hatalı işler olmuşsa da yapılan güzel işlerin önünde bu hatalar kayda değer sayılmaz aslında..

2000’li yıllara kadar beş yüz kişiden fazla eleman çalıştıran şirketlerin ya bir spor kulübü kurması ya da spor tesisi yaptırması kanuni zorunluluktu. Sanırım bu kanundan dolayı da olsa sanayi şehri Kocaeli’nde iyi takımlar ve spor tesisleri diğer illere oranla hep fazlaydı. Büyük sanayi kuruluşları marka değerlerini korumak için de olsa iddialı takımlar kurdular ve isimlerine yakışır spor tesisleri inşa etmişlerdi. Bu kanun hükmünü yitirince de bu misyon belediyelere kalmıştı.  

Kocaeli sanayi şehri olarak bilinse de yüzölçümünün sadece %5’i bu amaçla kullanılıyor. Geri kalanı yerleşim bölgeleri ile harika sahiller, ormanlıklar, tarım ve doğal alanlardan oluşuyor. Bu avantajı kullanmak isteyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın talimat vererek İzcilik ve Doğa Sporları Birimini kurdurmuş.

Bu konuyu hakikaten ciddiye alıp bu alanda faaliyet gösteren kulüpler ile spor dalı temsilcilerinden oluşan bir çalışma gurubu oluşturdular. Yöneticisi olduğum Kocaeli İzmit Spor Kulübü de bu birim tarafından telefonla arandı ve ziyaret edildi. Kocaeli’nin doğa sporlarının merkezi olması için çok ideal bir hamle bu.

Belediyenin geçmiş dönemden organizasyon tecrübesi çok yüksek. Tesisler, kamp merkezleri ve ekipmanları da yeni ve modern. İnsan kaynakları da güçlü.  Özellikle Spor Bilimleri Fakültesi mezunu çok sayıda çalışan da var bünyelerinde.

Geriye doğru kişi ve kuruluşlarla sonuç odaklı hareket etmeye gelince de Kocaeli’nin hakikaten yetişmiş ve ülke çapında saygınlığı olan spor adamlarını bir araya topladıklarını görüyorum. Bisiklet, Oryantiring, Triatlon, Kayak, Hava Sporları ve Dağcılıkta Kocaeli adresli etkinlikleri daha fazla duyacağınızı şimdiden söylemeliyim.

İyi niyetli samimi insanlarla kaliteli işler mutlaka olur.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin spor ve sporculara verdiği değerin, diğer belediyelere ve sanayi kuruluşlarına da örnek olması temennisi ile..