​KEMAL BEY, BURADA TÜRKİYE KAZANDI!

İlnur ÇEVİK 01 May 2017

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
CHP genel başkanı ve ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu hala anayasa değişikliği referandumunda kim kazandı, kim kaybetti, hayır mı çıktı yoksa evet mi gibi tartışmalarla uğraşırken at çoktan Üsküdar'ı geçti o da nal topluyor.

CHP genel başkanı ve ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu hala anayasa değişikliği referandumunda kim kazandı, kim kaybetti, hayır mı çıktı yoksa evet mi gibi tartışmalarla uğraşırken at çoktan Üsküdar’ı geçti o da nal topluyor.

Hindistan dönüşü bir bakıyoruz Kemal Bey hala aynı yerde, o arada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan AK Partisi’ne kavuşmak üzere…

CHP ve lideri yeni durumda neler yapmaları gerekecek, demokrasiyi ve güçlenen Parlamento’da yer alıp partinin ağırlığını hissettirecekleri yerde, onlar hala 17 Nisan gününde kalmışlar.

İlk icraat olarak Hakimler ve Savcılar Kuruluna yeni üyeler atanacak. Bunların yalnız 4 tanesini Cumhurbaşkanımız atarken, 7 tanesini Meclis seçecek. İşte burada referandum kampanyası sırasında sayısız yalanlarla “hayır” oyu çıkarmaya çalışan CHP’nin foyası ortaya çıkacak.

Bütün dünyaya hâkimleri ve savcıları Erdoğan atayacak, Mecliste seçilecekler de onun güdümünde seçilecek diyen CHP’nin nasıl yalan söylediğini hepimiz yaşayarak göreceğiz.

TBMM yeni HSK üyelerini seçerken beşte üç çoğunluk aranacak. AK Parti oyları buna yetmediğine göre hâkimler ve savcılar partiler arasında uzlaşma yoluyla seçilecek. Yani çorbada CHP’nin de tuzu olacak, yani isterlerse CHP fikirlerine yakın insanlar da kurula seçilecek… Yani üyeler AK Parti’ye yakın insanlar olmayacak. Al sana dakika bir gol bir. Hani HSK Erdoğan’ın yörüngesine girecekti?

CHP artık bu saçmalıkları bırakıp elini taşın altına soksa, çıkarılması gereken siyasi partiler ve seçim kanunlarına o da katkıda bulunsa kendi çıkarları için de iyi olmaz mı?