KERAMET KILDA

Aslı SERTDEMİR 25 Oca 2020

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Beyler şimdi o kadınlar size soruyor. Kesin saçınızı sakalınızı, bir de size öyle bakalım.

Doğru şanslıyız, çünkü makyaj yapabiliyoruz. Uykusuz bir gecenin ardından morarmış gözaltlarımızı kapatıp, soluk benzimize bir fırça darbesi ile renk verebiliyoruz. Hatta kendine yeni bir yüz yapabilen yetenekli kızlarımız bile var. Ateş, tekerlekten sonra en büyük icat! Erkekler nedendir bilinmez, bu durumdan çoğunlukla hoşnut olmadı. Yıllarca bu avantajımızı yüzümüze vurup, kimi zaman da dalga geçti. “Boya küpüne mi düştün?”, “Makyaj güzeli.”, “Öyle güzel göründüğüne bakma abi, evrimi yarım kalmış. Onu da makyaj ile tamamlamış.” daha ne hakaretlere maruz kaldı bu kadınlar. Beyler şimdi o kadınlar size soruyor. Kesin saçınızı sakalınızı, bir de size öyle bakalım. Kesenleri görüyoruz da meğer siz de “Kıl güzeliymişsiniz.” Karizma dediğiniz Manuş Baba’nın asker fotoğrafını gördük. Adam acı gerçeği saçı, sakalı ile resmen kamufle etmiş. Can Yaman onca kılın altında, Süt Oğlan saklıyormuş. Çağatay Ulusoy’dan hiç bahsetmeyelim. Hepimiz için yıkım oldu. Askere gitmemek için neden 40 takla atıyormuşsunuz, şimdi daha iyi anlıyorum.

Kraliçeye itaat!

Gökçe Bahadır, Serenay Sarıkaya, Bergüzar Korel oyunculuklarının yanında Allah onlara yetmezmiş gibi bir de ses vermiş. Gel de kıskançlıktan kudurma. Yıllarca eğitim alıp birini zar zor kıvırıyor millet. Bu kadınlara da Allah çifter çifter dağıtıyor. Laf aramızda Gökçe Bahadır bana göre açık ara önde. Hem oyunculuğu hem de sesi… Oyuncu olarak hayatımıza girdi, sonra gaza gelip albüm yaptı. Albümsüz bir şarkıcı iken gördüğü ilgiyi, albüm yapınca göremedi. Gökçe Bahadır’ın albümü ben dahil çok kişi için tam bir hayal kırıklığı oldu. Şimdilerde benzer bir durum Serenay Sarıkaya’nın başında. Serenay’ı Gökçe gibi kolay ikna edemediler. Gelen teklifler cazip de olsa geri çevirdi. Kim bilir, belki de Gökçe’nin başına gelenlerden sonra ürktü. Ne yapıp etseler ikana edemedikleri Serenay, bu defa sert kayaya çarptı. Sezen Aksu, Serenay’ın ikana etmek için kolları sıvamış. Şahsen Sezen bana miyavla dese hayır demem, diyemem. Serenay albümün şimdiden hayırlı olsun canım.

Kavram değişikliği

Televizyon, internet ve tabi en önemlisi de sosyal medya… Günümüzde birçok kavramı değiştirdi. İlişkilerimizden, eğlence şeklimize, tatil seçimlerimizden, yediğimiz, içtiğimize kadar. Bilmem farkında mısınız ama değişen bir kavram daha var. “Arkadaşlık!” Bir arkadaşta ne ararsınız? Sırlarınızı önüne gelene anlatmamasını. İyi günde sizin ile sevinip, kötü günde sizinle ile üzülmesini. Sizi kötü yönlendirmemesini, falan filan… Ama artık bunlar yeterli değil. Arkadaşım demenden önce bir bakın günümüz kriterlerine de uyuyor mu diye… Instagram’a koyduğunuz her fotoğrafı beğeniyor mu? Hatta mümkünse bir kalp ya da kalpli göz, kalpli öpücükler koyuyor mu? Tabi ki bence en makbulü yorum yazanı ama neredeee... Beraberken çekilen story’ilere sizi etiketlemiyorsa, hemen güvenmeyin derim. Sırlarınızı anlatırken ağırdan alın. İşin aslı astarı; en önemlisi, beraber çekildiğiniz fotoğrafı nasıl paylaştığı. Kendine photoshop ile yüz nakli yapıp, evriminizi tamamlamış halde sizi paylaşıyorsa o işi orada bitirin derim.