KİM TAKAR TARAFTARI!

Fehmi KETENCİ 11 Ara 2021

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
Bir süredir yaptığı yanlışlarla takımını alt sıralara kadar sürükleyen Vitor Pareira tüm ikazlara karşın ve özellikle de taraftarın bildiğini okuyan tavrına rağmen suskun duran ve durumu görmezden gelen Başkan Ali Koç ve Yönetim'in ne yapmak istediği pek de anlaşılamıyor.

      Bir süredir yaptığı yanlışlarla takımını alt sıralara kadar sürükleyen Vitor Pareira tüm ikazlara karşın ve özellikle de taraftarın bildiğini okuyan tavrına rağmen suskun duran ve durumu görmezden gelen Başkan Ali Koç ve Yönetim’in ne yapmak istediği pek de anlaşılamıyor. Geçtiğimiz hafta “Fenerbahçe nereye koşuyor?” başlıklı yazıda bu konu ile ilgili yorumlarımı yazmıştım. Kısa net, oynanan Rizespor karşılaşmasında sahaya sürülen kadroyla sistemdeki zoraki değişimin nasıl sonuca vardığını herkes görmüş ve olması gerekeni ısrarla reddeden tavrını sürdüren Pereira’nın neler yapacağı, nasıl bir davranış sergileyeceği merak ediliyordu. Taraftar, Rize karşılaşmasındaki zoraki değişimin nereye varacağını merakla bekliyordu. Ancak, kulağa gelenler de bu sessizliğin sonunun pek de iyi olmayacağı konusunda beklentiler içindeydi.

      Geçtiğimiz hafta bu durumla ilgili yorumlar yaparken yazıyı şöyle sonlandırmıştım.     

      “Tüm bunlara karşın herkes “İzmir dönüşüne kalmaz bu iş” diye düşünürken, Başkan Ali Koç’un hala Pereira’yı takımda tutması anlaşılır gibi değildi. Yapılan yorumlar; “Adam, takımı ben çalıştırıyorum, kadroyu ben yaparım, kimseyi takmam, eleştirileriniz umurumda değil” anlayışıyla sürdürdüğü inadında takımı şampiyonluktan iyice uzaklaştırdı.

      Fenerbahçe, Lider Trabzonspor’un on iki puan gerisinde dördüncü sırada şu anda. Başkan Ali Koç ve Yönetimi tüm bunlara karşın hala radikal bir karar almaması taraftar üzerindeki stresi ve gerilimi iyice arttırmış durumda.

      Son gelen bilgiler; Yönetim konuyu iyice ele almış durumda. Bu yazı yayınlandığında radikal bir karar alınmış. Pereira’nın durumu iyice netleşmiş olabilir.”

      Böyle bir yorum yapmıştım. Ayrıca belli ki Başkan Ali Koç masaya yumruğunu vurmuş, yapacaklarını şimdiki gidişatın etkili olacağı düşüncesiyle oynanacak olan Rizespor karşılaşması sonrasına ötelenmişti.

      Bir şeyler oldu, Rizespor karşılaşmasında Pereira sürpriz yaptı, sahaya olması gereken kadroya yakın bir kadro çıkardı. Dörtlü defansa döndü. Sahadaki kontrol Mesut Özil’deydi. Neyin nasıl yapılması gerektiği ve ‘bu takım nasıl oynamalı’ dersi verir gibi gösterdi… Sahada takımını yönetti. Çarklar olması gerektiği gibi işledi. Bu kez sahada üç haftadır yedekte bekletilen Attila Slazai, “Ben yedekte oturmamalıyım” dercesine muhteşem oynadı. İki derslik assist yaptı, bir topu gol çizgisi üzerinden çıkararak 4-0 sona eren karşılaşmada iki gole yüzde yüz katkı yaptı.

      Atilla Slazai Rizespor karşılaşmasındaki oyunuyla kendisini takip edenler üzerinde korku salmayı sürdürdü. Görünen o ki; Attila Slazai değerini hızla artırmaya devam edecek. Bu rakamın nerelere varacağını takip etmek mümkün olmayacak gibi. Fenerbahçe takımında Kim Min Jae ve ve Atilla Slazai adlı iki stoper oyuncu var. Allah Fenerbahçe’ye şansı kepçeyle sunuyor. Bu iki muhteşem futbolcu Avrupa devlerinin iştahlarını kabarttıkça kabartıyor. Ayrıca, takımdaki dünya yıldızı Mesut Özil, İrfan Kahveci ve formunun zirvesine doğru koşar adım giden Ferdi’yi de unutmazsak elinde böylesine güçlü bir kadroyu kullanmakta yetersiz kalan Pereira hala bildiğini okurken ne kadar rahatsız olduğunu da dile getirmekten geri kalmıyor. Şikayetlenirken olanların farkında. Yaptığı söylenen konuşmalarından, olanları tahmin edebiliyor. Yönetim’in yerine teknik direktor aradığını ve yaşananlarda yönetimin kendisini yalnız bıraktığından şikayetçi. Yalnız bırakılmış olsaydı, bunca hatadan ve başarısızlıktan sonra çoktan gönderilmiş olmalıydı.

      Başkan Ali Koç ve Yönetim ne düşünüyor bilinmez ama bu kadroya rağmen hala transfer isteyen Pareira’nın takımı nerelere taşıyabileceği konusunda kararsızlık yaşıyor belli ki. Başka izahı yok gibi.

      Aslında bu akşam, “nal topladığımız” Avrupa Kupası maçını izleyip onun üzerine bir şeyler yazmayı düşünüyordum ama. kendi takımının UEFA ayarında olmadığını söyleyebilen Avrupa’ya erken havlu atmış bir hocanın yönettiği takımın maçından ne yazabilirim ki?

      İşte durum bu. Hala bekleyen Başkan Ali Koç ne düşünür bilemiyorum.