KIYAMETİ GÖRDÜM-1

Güngör YAVUZASLAN
Tüm Yazıları
Yüzyılın felaketinin ardından Adıyaman ve Kahramanmaraş'a gittik. Yıkılan şehirleri yok olan hayatları gördüm. Kader mi? Keder mi?

Yüzyılın felaketinin ardından Adıyaman ve Kahramanmaraş’a gittik. Yıkılan şehirleri yok olan hayatları gördüm. Kader mi? Keder mi?

04:17 Adıyaman merkez sessiz uykunun içinde bir kent ve o acı an sallanan, yıkılan binalar ve yıkılan sadece binalar değil binlerce hayat. Tam bir can pazarı sonrası küçük kıyamet.. Adıyaman’da zaman durdu saat kulesinde saat afeti gösteriyor 04:17.

Çaresizlik nedir diye sorsak ya da bir şey yapamamak. Sevdikleriniz yok olurken nefes aldığına isyan etmek. Molozları kaldıramamak çığlıklara ulaşamamak.. İlk Adıyaman AFAD ve UMKE alarma geçiyor elbette sağ kalan personel ile.. Koskoca yıkılmış bir ses.. Emniyet ve Jandarma müdahalelerine başlıyor.. Ama hangi enkaza yetişecekler zor zamanlar zor anlar…

Duyan koşuyor bölgeye arama kurtarma ekipleri seferber oluyor. İskenderun yanıyor, Antakya perişan, Kahramanmaraş yıkılmış yüzlerce feryat. Devlet alarma geçmiş, millet seferber Can Azerbaycan çoktan yardım uçaklarını kaldırmış.. Kıyamet provasını yaşadık..

Yazılacak anlatılacak yüzlerce acı olay var.. Tarih bize yine ders verdi.. Eski depremlerden sen ders almadın mı dedi… Anlatacağız.. Unutturmayacağız…