KOLAY OLMADI

Mustafa YAŞAR 22 Oca 2023

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Ligde oynadığı son 8 maçını kazanan lider Galatasaray, Türkiye Kupası'nda da çeyrek finale kalarak iyi bir çıkış yakaladı.

Ligde oynadığı son 8 maçını kazanan lider Galatasaray, Türkiye Kupası’nda da çeyrek finale kalarak iyi bir çıkış yakaladı.

Antalyaspor ise ligde oynadığı son 5 maçta sadece 2 puan toplarken; kupadan da elendi.

Eksik ve cezalı oyuncusu bulunmayan Galatasaray, karşılaşmaya Atakaş Hatayspor maçının ilk 11'ine göre 3 değişiklikle başlarken, Antalyaspor Fernando, Kudryashov, Wright, Ghacha, Fredy, Ndao, Doğukan Sinik gibi önemli oyuncularından yoksun çıktı sarı-kırmızılıların karşısına.

Okan Buruk, Hatayspor maçında ilk 11'de görev verdiği Leo Dubois, Barış Alper Yılmaz ve Juan Mata'yı Akdeniz ekibi karşısında yedeğe çekerken, bu oyuncuların yerine Emre Taşdemir, Milot Rashica ve Dries Mertens'e görev verdi

11 DAKİKADA 3 GOL

18.dakikada Larsson ile direğe takılan Antalyaspor, sonrasında ilk yarı boyunca dirençli bir futbol ortaya koyarak dağınık Galatasaray’a geçit vermezken yeni transferi Brezilyalı kaleci Leite’de sarı-kırmızılıların bulduğu nadir gol pozisyonlarında başarılıydı.

Zor geçeceği gün gibi aşikar ikinci 45 dakikaya Galatasaray erken golle başladı.

48.dakikada Icardi’nin kafa golüne, 54.dakikada bu kez Luiz Adriano kafayla cevap verdi.

59’da Floranus’un kendi kalesine attığı gol o dakikalarda maça tutunan Antalyaspor adına şansızlık, Galatasaray adına ise büyük şanstı.

Kalan dakikalarda farkı arttırmaya çalışan ve rakip kalede daha çok pozisyon üreten sarı-kırmızılılar, 90 dakika sonunda istediğini alan taraf oldu.

Bitirelim.

Galatasaray önemli oyuncularından yoksun Antalyaspor karşısında kağıt üstünde kolay bir maçı zor da olsa kazanarak galibiyet serisini 9 maça çıkardı.

Sarı-Kırmızılılar için işler yolunda gidiyor diyebiliriz.

Antalyaspor ise iyi mücadele etmesine rağmen yine kazanamayarak ligde durumunu iyice zora soktu.