​KONYASPOR'A YAR OLDU

Hamza GEZMİŞ 01 Haz 2017

Hamza GEZMİŞ
Tüm Yazıları
158 takımın katılımıyla başlayan ve Medipol Başakşehir- Atiker Konyaspor finaliyle son bulan Ziraat Türkiye Kupasının finalinde ilk yarım saat tribünde yaşanan kargaşanın futbolun önüne geçmesi keyfimizi kaçıran unsur oldu.

158 takımın katılımıyla başlayan ve Medipol Başakşehir- Atiker Konyaspor finaliyle son bulan Ziraat Türkiye Kupasının finalinde  ilk yarım saat tribünde yaşanan kargaşanın futbolun önüne geçmesi keyfimizi kaçıran unsur oldu.

İlk yarı boyunca 11 kişiyle topun arkasına geçerek formda rakibi Başakşehir’e alan bırakmayan Konyaspor, oyunu ikinci bölgede sıkıştırmayı başardı. Dar alana sıkışan oyunda ilk ve tek tehlikeli atağını 40. dakikada Visca’yla bulan Başakşehir, başka pozisyon üretemezken Konyaspor adına Aykut Kocamın’ın planlarının işlediğine şahit olduk.

İlk yarı için  futbol adına fazla bir şey olmadığını, trübündeki heyecanın  saha içinden çok daha fazla olduğu söylemek yanlış olmaz kanısındayım.

İkinci yarının hemen başında vites yükselten Medipol Başakşehir, topu kanatlara yayarak Konya defansını aşmaya çalışırken,  59. dakikada Mossoro’nun ortasında Mahmut’un kafa vuruşu Başakşehir adına ikinci tehlikeli atak oldu.

Başakşehir baskısını 64. dakikada Ömer Ali’nin çaprazdan attığı sert şutun Volkan Babacan’ın elinden sekip direkten topla kırmış olan Konyaspor bu pozisyonda şansızdı. Normal sürede her iki takımda kayda değer başka pozisyon üretemedi ve karşılaşma uzatmalara kaldı.

Uzatmalarda da her iki takımda skoru değiştiremedi ve 55. Türkiye Kupasını alacak takımın belirlenmesi penaltı atışlarına kaldı. 

Penaltı atışlarında ilk kez oynadığı finalde Konyaspor kupaya uzansa da, hiç bir şeyin öneminin kalmadığı an maç sırasında Şırnak Şenoba'da meydana gelen askeri helikopterin düşmesi sonucu 13 askerimizi kaybetmiş olmanın verdiği hüzün oldu. Ülkemizin başı sağolsun.