Vakıf Katılım web

KÖPEKLER SİZDEN UTANIYOR!

Funda ÖZKALYONCU
Tüm Yazıları
Bir kadın, başka kadını incittiğini, acıttığını bilmez mi?

Yeşim Salkım...

Instagram hesabına kızı Gizem'in, pilates yaparken fotoğrafını koymuş...

Gizem göbek antremanı yapıyor.

Ana olarak, "ha gayret kızım", falan yazmış. Belki ki kızını motive ediyor. Hemen altına, anında, takipçi bir kadın sırtlan, yazmış, "ooooo geç bile kalmış, o ne göbek öyle” diye,  sataşmış.. Salyaları aka aka genç bir kızı acıtmış.

Yeşim arkadaşım, tanırım, kolay kolay kızmaz, tolerasyonu olan bir kadındır, kızmış çok, ana ya, kızına söylenen laf dokunmuş, cevap yazmış kadına; "Sana ne milletin göbeğinden, sen önce kendine bakacaksın, sonra başkasını eleştireceksin. Burada biz sana öyle hak vermeyiz, başka işiniz gücünüz yok, burada oturun, insanları eleştirin, rencide edin, kırın dökün. Aferin sana, şimdi, senin şiş göbeğinden bakayım" diyor.

Belli ki sinirleniyor, kadının profiline bakıyor ve maşallah göbeği var. 

Bu göbekli, sırtlan kadın, cevap yazmış, "kusura bakmayın Yeşim hanım, kötü bir şey yazmadım". Bir o kadar şuursuz yani, yazdığının ne anlama geldiğini bilmiyor, en azından yazdığın iyi niyetli bir yazı değil.

Bir kadın, başka kadını incittiğini, acıttığını bilmez mi?

Eşek gibi bilir.

Sonrası, bütün kadınlar birbirine girmiş, utanmazca kavgaya tutuşmuşlar.. İnsan utanıyor, ben utanıyorum.

Çoğu ana...

Karnında bir bebek, 9 ay onu beklemiş... Sonrası onu yaratan Allah, ona bir can emanet etmiş. Emzirsin diye göğsüne süt koymuş, ona hediye bahsetmiş.. Eşsiz benzersiz.

O ana, 'çocuklarına sevmeyi, öğretecek ki, ülke kurtulsun.. Sevgiyi bilmeyen çocuklar, ne kendisi, ne kardeşleri, ne ülkesi için parmağını kımıldatmazlar.

Ağın bacım ahhhhh, ne oldu size de bu kadar kötü oldunuz.

Bir diğer vaka..

Burcu Kara..

Instagram hesabından, bir restoranın önünde, küçük bir kedi yavrusunu paylaşmış..

Altına, "nankörlük eden, yalnızlığa mahkumdur" yazmış..

Aslında, fotoğrafı temsili koyarak, birilerine bu fotoğraf üzerinden gönderme yapmış.

İnsancıklara yani..

Ne var bunda.  

Kediler nankördür demek istemiyor, öyle değil mi?

Ben öyle anladım..

Ya siz? 

Aman Allah'ım, vay arkadaş, altına neler yazmışlar..

Kediler nankör değildir diye ayaklanan mı ararsın, Burcu'nun soğukta, o kedi yavrusunun ölmesini istediğinden mi bakarsın, 7 sülalesine küfür eden mi ararsınız..

Kadın, günün sonunda paylaşımı siliyor.

Samimiyetsiz insanlar.

İnsanlığı beş kuruş etmeyen insanlar.

Sosyal medyanın suyunu çıkardınız.

Baydınız.

Ömründe bir kediye, bir taş su, bir kap mama vermeyen, bir yavru kediyi avucuna alıp sevmeyen insanlar, birden, kedi sever olup , Burcu'ya saldırıyor.

Gerçekten, salyalarınızı akıtıp, birilerini ısırmanız için kudurmuş köpek olmanız gerekmiyor..

Köpekler sizden utanıyor.

Funda'ya takılanlar… 

... İZMİR'de yaşıyor Hediye.  

Kocası cezaevine girmiş Hediye'nin. Hediye'nin 2 çocuğu var. Kocası ilk eşinden olan kızına tacizde bulunmuş. Kocasının hapse girme nedeni de bu imiş.. Hediye bacım durmamış, hayat bana neler anlatıyor, bir bakayım, anlayayım, ders alayım dememiş.

Hapisteki kocana, sadakat boyutuna karışmam, bilemem, ama, durmadan erkek seçmen, hepsinin felaket adamlar olması.. Kızı kocası tarafından tacize uğramış kadın, vay arkadaş hemen, boya ustası bir sevgili yapmış. Adamı evine almış, alkol almaya başlamışlar. Alkol alan adam, zorla ilişkiye girmek istemiş. Hediye de almış tabancayı, adama 5 kurşun sıkmış. Adam ölmüş, kadında hapse girmiş..

Çocuklar mı? Kimin umuru?

... Gülben Ergen boşanıyormuş.. Bildiğiniz gibi 3 çocuğu var. Kim bilir ne hayallerle yakışıklı prensi Erhan Çelik ile evlendi... Her evlilik bir umuttur... Hayatı paylaşma ümididir.. Napalım, olmamış, bitiyor işte..

Bir baktım kıyamet kopuyor.. Erkeklerin bir cümle dahi kurmadığı, boşanma haberine, kadınlar atmaca gibi atladılar.. Demediklerini bırakmadılar, etlerini koparıp yemek istiyorlar, lime lime etmek istiyorlar, o derece yani.

Bacılar, gitgide vakit kalmıyor, gitgide öleceksiniz.

Gitgide ben sizi hiç sevmiyorum.