KORKUYU KORKUTAN KADINLAR

Güngör YAVUZASLAN
Tüm Yazıları
Diyarbakır kadim medeniyeti ile bize öyküler anlatıyor.

Diyarbakır anneleri ezberleri bozmaya devam ediyor. Evlat nöbetinin 4. Yılında verilen mesaj HDPKK’dan çocuklarımızı alacağız. Bu aileler terörün sosyolojisini bozdu. Çadıra gelemeyen yüzlerce aile de çocuklarını istiyor.

Şimdi anneleri dinleme zamanı

Diyarbakır kadim medeniyeti ile bize öyküler anlatıyor. Şimdi bu annelerimiz bize zamanımızın öyküsünü anlatıyor. Duygular acıların önüne geçmiş. Biz anayız diyorlar. Devlet bizim anamız diyorlar. Bizi ana yüreği ile en iyi devlet anlar diyorlar. Hangi birini anlatsak.. İki çocuğu dağa kaçırılan Hakkarili annemizi mi? Daha dokuz yaşında kaçırılan çocuğunun fotoğrafını koklayan annemizi mi? Dillerin lal, sözlerin yetim kaldığı zamanlardayız.

Diyarbakır anneleri siyasallaşmak istemiyor

Bazen herkesin susması ama annelerin konuşması gereken zamanlardayız. Demirtaş’tan yıllar önce PKK’nın elindeki çocuklarını isteyen anneler var. Dağlarda çocuklarını arayan aileler hatta aracılara para verenler var. Yüzlerce yitik hikaye.. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği üst düzey onlar için devletin şefkati. İçişleri bakanı Soylu ile sürekli irtibat halindeler “Bir haber, bir umut” gerisi dayanılmaz ama katlanılan bir bekleyiş..

Şimdi Dicle’nin türküsünü söylemek lazım

Bizim mesleğin en temel sorunlarından biri sahaya inmemektir. Ben değerli meslektaşlarımı kendilerini nereye yakın görürlerse görsünler Diyarbakır annelerini dinlemeye davet ediyorum. Gelin yürekleri dinleyelim.. Gelin korkmayın, sizi “Korkuyu korkutan anneler bekliyor”, biraz cesaret..