KOVİD 19 GÜNLÜKLERİ

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Dünya ülkelerinin neredeyse tamamında gitgide artan önlemler ile işin ciddiyeti daha da korkutmaya başlasa da hepimizin dileği bir an önce sağlıkla eski günlerimize dönebilmek...

Dünya ülkelerinin neredeyse tamamında gitgide artan önlemler ile işin ciddiyeti daha da korkutmaya başlasa da hepimizin dileği bir an önce sağlıkla eski günlerimize dönebilmek...

Son bir haftalık süreçte;

-    Bizler için gecesini gündüzüne katan sağlık personelleri ve doktorlarımızın hakkı nasıl ödenir bilemiyorum fakat Dönüşüm Platformu Kurucusu Monik İpekel, doktorlara uygulanan şiddete hayır demek için sosyal medyada farkındalık projesi başlattı. Ben de bu farkındalığın bir parçası olarak bütün sağlık çalışanlarına teşekkür edip sizlerind e destek olmasını istiyorum. Sevgili doktorlarım, hemşirelerim, hastane çalışanlarım sizlerle gurur duyuyoruz. Lütfen SAĞLIK PERSONELLERİNE ŞİDDETE HAYIR!

-    Ali Koç, Arçelik alt yapısını solunum cihazı üretimi için devlete tahsis etti, Divan otellerinin kapılarını sağlık çalışanlarına ücretsiz açtı. Dosso Dossi Holding, Dosso Dossi Hotels Old City’nin kapılarını sağlık çalışanlarına ücretsiz açtı. Bedri Usta da sağlık personellerine destek olarak hastanelere bizzat kendi ücretsiz yemek servisi yaptı.

-    Bütün konser ve etkinliklerin iptal olduğu bu dönemde birçok şarkıcı büyük firmalardan “gizli reklam” alarak evlerinden canlı yayında konser vermeye başladı. Yani sahneler iptal olsa da bu durumdan karlı çıkan sanatçılar oldu diyebiliriz.

-    Hande Yener iki gün önce söz-müziği Berksan’a ait olan “Pencere” isimli yeni şarkısını paylaştı. Herkesin kendini evine kapattığı bu dönemde en büyük cesaret örneğini gösteren Hande Yener’i bizleri yalnız bırakmadığı için tebrik ediyorum. Ve ben de soruyorum hani dünya bize dönüyordu?

-    Zeliha Sunal daha karantinanın ilk günlerinde evde maske yapımı videosunu sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı, dün taşlar ve pullarla süslediği bir maskesini gördüm ve moda tasarımcılarına ilham verebileceğini düşünüyorum. Yani yeni dönemde günlük yaşamda kullanacağımız taşlı, pullu maskelerin yaratıcısı Zeliha Sunal.

-    Geçtiğimiz hafta bahsettiğim #motivasyonkorona ailesi gün geçtikçe daha da büyüyor. Sanat ve medya camiasının önde gelen isimleri birbirine moral ve motivasyon vermeye devam ediyor. Grup üyelerimizden Esra Özmen’in doğum gününü kutluyor sağlıklı nice yıllar diliyorum. Ayrıca Ebru Ertosun’a bu günlerin geçeceğini tekrar hatırlatmak istiyorum.

-    Virüsün yayılmasına alınan önlemler arasında hafta sonu sahiller, piknik alanları, mesire alanları, balık tutma alanlarına yasak geldi. Dün akşam itibari ile yurt içi ve yurt dışı seyahat sınırlaması başlatıldı. Yurt dışı çıkışları tamamen iptal edilirken, yurt içi seyahatler ise sadece Valilik onayı ile acil durumlarda gerçekleştirilebilecek.

Lütfen zorunlu olmadıkça evinizden ayrılmayın, bugünlerin bir an önce bitmesi dileği ile.

Sağlıkla kalın...