KURUMSAL DERSLER

Ahmet ÇELİK 24 Haz 2019

Ahmet ÇELİK
Tüm Yazıları
İletişim duayeni sevgili dostum Salim Kadıbeşegil Patronlar, CEO'lar ve üst düzey yöneticiler için Kurumsal Dersler adını taşıyan yeni kitabını çıkarttı. Kurumlar için; itibar nasıl gelir, nasıl gider, nasıl yönetilir gibi önemli soruların altını somut gerçekleşen olaylarla birlikte adeta bir ders niteliğinde veriyor.

Ama bir ders bu kadar mı yumuşak anlatılır, bu kadar mı nokta atışı örneklerle sergilenir? İşte iletişim duayeni olmak da böyle bir şey sanırım. Elime geçtiği günden itibaren adeta baş ucu kitabım oldu. Krizler kaosa dönüşürken, yaşanmış hikayelerden çıkartılan nefis öğretiler. Bence otomotiv sektörü başta olmak üzere tüm yöneticilerin ve özellikle de PR Halkla İlişkilerdeki tüm çalışanların okuması gereken bir kitap. Otomotiv sektöründen iki de çarpıcı örnek var. “Goodyear Nasıl Bad Year Oldu” ve benim konuyla ilgili yazımdan da alıntıların yapıldığı “Adı Continental Ama Haritada Türkiye’yi Unuttu” başlıklarıyla iki kriz ve o süreçte yaşananlar anlatılıyor. Cinius Yayınları’ndan çıkan Kurumsal Dersler bence bu şu dönemde yöneticiler ve Halka İlişkilerciler tarafından okunması gereken birinci kitap. Kadıbeşegil’i böyle kalıcı bir toplumsal kriz hafıza eseri bıraktığı için kutluyorum.

Yepyeni bir mecra doğuyor!

Şu sıralarda oluşumu tamamlanan ama henüz açıklanmayan yepyeni bir otomotiv yayın mecrasından söz edeceğim. Tabi isim ve detayları bu hafta veremeyeceğim. Ancak şu kadarını söyleyebilirim ki; değil Türkiye’de hatta Avrupa’da dahi çıtayı biraz daha yukarıya çekebilirim dünyada eşi benzeri olmayan bir yayınla karşılaşacağız. Evet belki de dünyada bir ilk olacak bu! Geleneksel medyadaki otomotiv haberlerinin azlığı, etkisizliği, basılı dergilerin adeta kalmadığı şu günlerde dijital bir yayın karşımıza çıkmak üzere. İtibarlı, kanaat önderlerinin kalem oynatacağı, tüketiciye rehber, sektörün de nabzını tutan bir yayın. En önemlisi de reklama ve özel habere bağlı kalmayacak özgür bir yayın… Çok özel bir platformda çok yakında tanıklık edeceğiz. Ama otomotiv sektörünün kan kaybettiği, kabuğuna çekildiği günlerde böyle bir dev hamleye gerçekten ihtiyacımız vardı diye düşünüyorum. Herkes için hayırlı olur umarım…