MARDİN BAŞAKSPOR MODELİ

Mehmet Zeki KUTLU
Tüm Yazıları
Kulüp kurmak kolay ama şehir takımı olabilmek ve taraftar desteğini almak ileri mühendislik çalışması gerekiyor.

Mardin’de güzel işler oluyor. Turizm hareketliliği, sosyal ve kültürel faaliyetleri yanı sıra  gençliğe yapılan yatırımlarla birlikte sporda da önemli hamleler yapıldı.

Üç beş yıl öncesine kadar umutsuzluk, korku ve gelecek endişesinde olan Mardin gençliği için tasarlanmış mükemmel bir hizmet modeli olan “Mardin Büyükşehir Başakspor Kulübü”nü anlatmak istedim bugün de.  

Kulüp kurmak kolay ama şehir takımı olabilmek ve taraftar desteğini almak ileri mühendislik çalışması gerekiyor. Her kulüp modelini diğer illere veya her istenilen şehirlere uygulayamazsınız. Uygulasanız bile başarılı olamazsınız. Çünkü her ilin kendine has değerleri, toplumsal beklentileri ve en önemlisi kabullenmeleri vardır. Bunu bilerek planlamak ve uygulamak ileri görüşlü yöneticiler sayesinde olur.

Tabiidir ki hiçbir başarı bir anda gelmemiştir. Azim, ısrar ve mücadele ile bu sonuca ulaşılıyor. Kulübün ehil ellere teslim edildiğinde takımların nasıl başarılı sonuçlara ulaştığını rahatlıkla görebiliyoruz. İşi şansa bırakmayıp maçların neredeyse tamamını tribünde izleyen, sporcularını yalnız bırakmayan Vali varsa başarı da vardır. 

Çalıştığı ili severek yöneten samimiyetle iş yapan Vali ve aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkan V.  Mustafa Yaman’ın, sporun gücüne inanarak bulduğu çözümün sonuçlarını yavaş yavaş görmeye başlıyoruz. Tribünlerin coşkulu desteklediğini ve seyircileri görünce coşan ve hizmet anlayışını değiştiren yönetim bunların meyvelerini katıldığı liglerde elde ettiği başarılarla elde etmiştir. Böylelikle Mardin bir  “Spor Şehri” unvanını almıştır.

Futbol, basketbol, voleybol ve hentbol gibi takım sporlarında yaratığı heyecanın yanında ferdi branşlardan yüzme, atletizm ve bisiklet takımlarındaki sporcuları da başarıyı kovalamaktadır.

Sporcu sayısının bini geçtiği ve alt yapı çalışmalarının meyvesini vermeye başladığı takım sporlarında hızlıca üst liglere doğru ilerlediği görülünce bu başarıların tesadüf olmadığı anlaşılıyor. Yöneticilerimizin öngörüsü ve şehrin kadim spor kültürünün birleşiminin bir ürünüdür MBBK.   

Mardin’in başlattığı spor hamlesi üniversite derslerinde işlenmeye ve örnek gösterilmeye başlandı. Ümit ediyorum ki bu başarılar kurumsal yapı içinde devam eder ve Mardin Büyükşehir Başakspor Kulübü’nün kurduğu takımları Avrupa Liglerinde de görürüz.  

Bu vesileyle, bu koşuşturmaca içinde yer alan, Valisinden, İl müdürlerine ve sahadaki herkesi tebrik eder ve bir Mardinli olarak teşekkür ederim..