MEHMET BOZDAĞ'DAN DEV BÜTÇELİ BİR FİLM: TÜRKLER GELİYOR

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Mehmet Bozdağ'ın yapımcısı olduğu 'Türkler Geliyor Vizyon İçin Gün Sayıyor.

Diriliş Ertuğrul, Kuruluş Osman gibi reyting rekorları kıran yapımların yaratıcı, 

Mehmet Bozdağ'ın yapımcısı olduğu 'Türkler Geliyor Vizyon İçin Gün Sayıyor. 

Tanıtım filmiyle rekorlar kıran Türkler Geliyor: ‘Adaletin Kılıcı', 17 Ocak'tan itibaren Türkiye ile birlikte ABD, Kanada, Şili, Meksika, Avustralya, Japonya, Güney Kore, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, İtalya, Rusya, Güney Afrika, Hindistan, Endonezya, Malezya, Katar, Şili, Azerbaycan, Kazakistan'da gösterime girecek.

'Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı', İstanbul'un fethinin ardından Osmanlı İmparatorluğu'nun yönünü Roma'ya çevirdiği dönemde; anarşi ve zulümle dolu Balkan coğrafyasında, Fatih Sultan Mehmet'in akıncılarının zulme dur diyebilmek için Sırbistan kralı Lazar'a karşı verdikleri zorlu mücadele ve bu mücadelenin neticesinde bir cihan devletinin köklerinin bu coğrafyada yeşermesini konu alıyor.

Kamil Aydın'ın yönetmenliğini üstlendiği 'Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı'nın oyuncu kadrosunda Emre Kıvılcım, Ece Çeşmi̇oğlu, Levent Özdi̇lek, Eren Vurdem, Ebru Özkan, Seray Kaya, Ogün Kaptanoğlu, Cemal Hünal, Selda Alkor ve Serdar Gökhan yer alıyor.

Sezen Aksu şarkılarıyla yepyeni bir müzikal: İzmir’in Kızları

Most Production'ın yapımcılığını yaptığı, Sezen Aksu şarkılarıyla bezenen "İzmir'in Kızları" müzikli oyunumuz, Serdar Saatman'ın kalemiyle, Gaye Cankaya yönetmenliğinde, Murat Cem Orhan müzik direktörlüğünde ve Selçuk Borak koreografileri ile bizleri, içimizi ısıtacak, sıcacık bir Ege kasabasına götürüyor. 

Müzikli oyunumuzun başrollerinde Gökçe Bahadır, Olgun Toker, Burak Sevinç, Derya Alabora, Parla Şenol, Nihan Büyükağaç ve Seda Akman yer alıyor.

Moda Kayıkhane’den örnek davranış

İstanbul Eğlence hayatının gözbebeği Moda Kayıkhane sahibi Erkan Ulutaş’tan örnek davranış geçtiğimiz günlerde İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde okuyan 3. sınıf öğrencisi Sibel Ünli, yoksulluk, yemek kartında 1 lira kalan ve iş bulamama nedenlerin sebebiyle intihar etmesinden dolayı İşletmeciler sosyal duyarlılık konusunda harekete geçti. Moda Kayıkhane olarak tüm insanlığı, toplumsal duyarlılık ve olayın önemini vurgulamak adı altında sağ duyuya davet ederek. 

Her gün mutfağında hazırlanan 120 kişilik personel yemeğini 150 kişiye çıkararak ve 30 üniversite öğrencisinin “öğrenci kimlik kartı”nı göstererek bu menüden ücretsiz yararlanmasını sağlayacak olması ve bu  sayının çoğalması için müzik ve yemek içme sektöründe yer alan ve mutfağıyla güçlü mekanları da yanlarında  görmek için muhteşem bir örnek davranış teşkil etmiştir. 

Ayrıca Moda Kayıkhane’ye gelen öğrencilerin kimlikleri gizli kalacaktır. Hiçbir şekilde hiçbir yerde paylaşılmayacaktır. 

Deniz Çakır ve Engin Alkan Sheakspeare’i mezarında ters döndürecek! Tarla Kuşuydu Juliet oyunu 15 Ocak’ta perdelerini açıyor!

Shakespeare'in ünlü âşıkları Romeo ve Juliet intihar etmiş ama ölmemiş olsaydı, evlenip mutlu bir yuva kursalardı hayat nasıl akardı? Ezop Sahne'nin sürprizli ve müzikli yeni komedi oyunu "Tarla Kuşuydu Juliet" bu.

Ki efsanevi aşığı, günlük hayatta ve çığrından çıkmış bir evlilik içinde, bambaşka bir yorumla sahneye taşıyor.

Engin Alkan rejisiyle sahneye taşınan "Tarla Kuşuydu Juliet"te, Deniz Çakır hem Juliet hem de dadı rolünde; Engin Alkan ise hem Romeo hem de rahip rolünde seyirci karşısına çıkıyor. Oyunda, Shakespeare rolünü Fatih Al, çiftin kızı Lukretia rolünü ise Mert Şişmanlar üstleniyor.

GÜNÜN SÖZÜ 

El el ile, değirmen yel ile

ATASÖZÜ