Vakıf Katılım web

MHP'DE YAŞANAN SÜRECİN YANSIMALARI

Avni ÖZGÜREL 09 Haz 2016

Avni ÖZGÜREL
Tüm Yazıları
Meral Akşener öncülüğünde başlatılan muhalif hareket MHP Genel Merkezi'ne son darbeyi vurmaya hazırlanıyor.

Meral Akşener öncülüğünde başlatılan muhalif hareket MHP Genel Merkezi’ne son darbeyi vurmaya hazırlanıyor. Meral Akşener dışındaki adayların tamamının arkasındaki delege sayısı çoğu Koray Aydın’a yakın kimseler olmak üzere toplam 75’i geçmez. O sebeple MHP Genel Merkezi’nin karşısında yarışacak isim Meral Akşener’dir.

  • Meral Akşener birkaç aşamalı bir strateji izliyor.. İlk aşama ‘Ülkücü Hareketi kendi etrafında konsolide etmek’ diye özetlenebilir. Sürekli ‘Ülkücü İrade’ vurgulamasının arkasında yatan sebep bu..

  • İki hafta önce kurultay toplama girişimi sırasında otel önünde yaşanan tartışmalı sahneler muhalif hareket içinde çatlamaya Meral Akşener’in eleştirildiği değerlendirmelere yol açmıştı. Geçen iki hafta zarfında Akşener bozulan moralini toparlamış olarak yeniden sahneye çıktı. Muhtemelen kendisini destekleyen İnan Kıraç gibi insanlar ‘Yarı yolda bırakmaya hakkın yok..’ dediler. Aynı şekilde o gün yaşanan tartışmalar sırasında yaşadığı atışma sebebiyle arasının açıldığı eşiyle de aynı kişilerin yardımıyla durumu toparladı.    

  • Şu anki delege listesine göre Meral Akşener son aşamada işbirliği önereceği diğer adaylarla birlikte muhtemel oy potansiyeli olarak 700 civarında delegenin desteğine sahip olduğunu hesaplıyor.

  • Taha Akyol nazının geçtiği Devlet Bahçeli’ye yakın siyasiler aracılığıyla (Oktay Vural) yaygın bir telkin girişimi içinde. Bahçeli’ye ‘Kaybedeceksin.. Kendi rızanla çekil, Meral de seni onursal lider ilan etsin.. MHP Genel Merkezi’nde odan makam aracın v.s. aynen devam etsin..’ diyor.

  • Meral Akşener ikinci aşamada yani partiyi ele geçirdikten sonra MHP’yi ‘merkez sağ’  kulvarda iktidarın alternatifi olmasını sağlayacak hamlelere başlatmayı planlıyor.  Bu aşamada bazı transferlerle (Ak Parti küskünleri.. CHP’den bazı transferler.. dahil) Aynı anda sadece cumhurbaşkanını hedef alan son derece agresif ve sert bir söylemle  ‘erken seçim..’ sloganıyla mitingler başlatarak  Batı’dan da destek göreceğini düşünüyor..

  • Hedefi yazmıştım.. Hedef Tayyip Erdoğan’ın ikinci dönemde cumhurbaşkanı – ya da başkan- seçilmesini engellemek..