MİLLETLER LİGİ'NE BAKIŞ

Mustafa YAŞAR 29 May 2023

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 yılındaki ilk sınavını Uluslararası Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen Voleybol Milletler Ligi'nde (VNL) verecek.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 yılındaki ilk sınavını Uluslararası Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen Voleybol Milletler Ligi’nde (VNL) verecek.

Millilerimiz, üç ayaktan oluşan ligde her hafta 4 karşılaşma oynayacak. Filenin Sultanları, ligin ilk haftasında 30 Mayıs-4 Haziran 2023 tarihleri arasında Antalya’da oynayacağı karşılaşmalarda Güney Kore, Sırbistan, İtalya ve ABD ile mücadele edecek.

Sultanların Giovanni Guidetti sonrası göreve getirilen İtalyan başantrenör Daniele Santarelli yönetimindeki bu ilk ciddi sınavında, güçlü rakipleri karşısında ortaya koyacağı performansı herkes gibi bende çok merak ediyorum.

***

Böylesi bir girişten sonra gelin isterseniz Milletler Ligi’nin takvimine de bakalım.

Millilerimiz, Antalya sonrası ligin ikinci haftasında 14-18 Haziran 2023 tarihleri arasında Hong Kong’ta olacak.

Sultanlar burada Hollanda, Polonya, Kanada ve Dominik Cumhuriyeti ile oynadıktan sonra üçüncü hafta karşılaşmaları için Tayland’a uçacak ve 28 Haziran-2 Temmuz 2023 tarihleri arasında Bangkok’ta bu kez  Japonya, Tayland, Brezilya ve Hırvatistan ile karşılaşacak.

***

Peki ya sonrası? 

Bilmeyenler için onu da yazalım.

16 takımın mücadele edeceği VNL’de üç hafta sonunda puan cetvelinde ilk 8 sırada yer alan takımlar 12-16 Temmuz 2023 tarihlerinde ABD’nin ev sahipliğinde Arlington şehrinde düzenlenecek finallerde mücadele etme hakkı kazanacak.

2018 yılından bu yana Voleybol Milletler Ligi adıyla düzenlenen organizasyonda Türkiye; 2018’de ikincilik, 2019 ve 2022’de dördüncülük, 2021 yılında da üçüncülük elde etmişti.

Ben Sultanlarımızın yine finallerde yer alacağına inanıyor, bu zorlu maratonda başarılar diliyorum.

Ve son bir not.

Karşılaşmaları Antalya’da yerinde takip edeceğim.

Sonraki haftalar için ise görünen o ki şimdilik ekran başında olacağım.

Futbola endekslenmiş spor gündeminden uzaklaşmak ve voleybolun heyecan dolu seyrinden haberdar olmak isterseniz ben yazılarımla, spor sayfalarımızda haberleri ile o heyecanın odağında olacak.

Bekleriz.

Kalın sağlıcakla.