MİT'İN 'KALE'Sİ, İSTEMEZÜKÇÜLERİN BAHANELERİ!

Arzu ERDOĞRAL 08 Oca 2020

Arzu ERDOĞRAL
Tüm Yazıları
Darbe girişimi günü MİT Müsteşarlığına giden Kara Havacılık Komutanlığında görevli bir subay ihbarda bulunmasaydı ne olacaktı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’nın (MİT) yeni binası ‘KALE’nin açılışı geçtiğimiz gün gerçekleşti.

Etimesgut ilçesindeki Bağlıca semtinde son teknoloji kullanılarak inşa edilen ‘KALE’ 5 bin dönümlük bir alan üzerine inşa edildi. Etrafında başka herhangi bir yapı bulunmuyor.

Yaklaşık 3 metre boyunda beton duvarlar ve dikenli tellerle çevrili olan karargah, dinlemelere, yetkisiz girişlere ve sızmalara karşı da özel olarak tasarlandı.

Yeni binanın açılışı ile ilgili olarak sosyal medyaya baktığımızda ise bazı tepkiler bilindik ve tekrardan ibaretti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Meclis cuma namazının ardından dualarla, hatimlerle, tekbirlerle ve kurbanlarla açılsın.” emrinin ardından TBMM’nin 23 Nisan 1920'de aynen söylendiği şekilde açıldığını görmezden gelenler Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın ‘KALE’nin açılışında dua okumasından rahatsız oldu.

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili olarak “Bu benim şahsi mülküm değil. Burası sizin, milletin. Biz onlara bir kalıcı yatırım gerçekleştirdik. Temsilde asla israf olmaz. Temsil çok önemli. Yabancılar burayı görünce “Haa burası büyük bir devlet…” sözlerinden hiçbir şey anlamak istemeyenler “Hakan Fidan’a da saray yaptı.” diyebildi.

“MİT binasına o kadar para dökeceğinize, insanları intihardan kurtarın” diye manipülasyon yapmak isteyenler çok acı bir intihar neticesinde yaşamını kaybeden Sibel Ünli’nin ailesinin “intiharın sebebi ekonomik değil” açıklamasını da görmezden geldi.

FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında alçak uçuş yapan savaş uçaklarının TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Emniyet ve TÜRKSAT'ı bombaladığını yok sayanlara şunu da sormak gerekir.

Darbe girişimi günü MİT Müsteşarlığına giden Kara Havacılık Komutanlığında görevli bir subay ihbarda bulunmasaydı ne olacaktı?

Sizi yormayalım cevabı da verelim!

MİT yetkililerinin o dönem Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'i telefonla bilgilendirmesinin ardından MİT Müsteşar Yardımcısı ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ayrı ayrı Genelkurmay Başkanlığına geldi. FETÖ'cüler karargahtaki hareketliliği görüp paniğe kapılarak, ertesi gün saat 03.00'te başlamasını planladıkları girişimi 15 Temmuz saat 20.30'a çekmeyi kararlaştırdı.

Şayet ihbar olmasaydı FETÖ üyesi askerler, Müsteşar Hakan Fidan'ı almak üzere MİT’e de saldırıda bulunacaktı.

Şimdi gel de böylesine yozlaşmış zihinlere MİT’in binasının önemini anlat!

Kim ne derse desin biz biliyoruz ki böyle bir binanın yapılması ülkemize bir armağandır.

‘KALE’ dosta güven düşmana korku salan isimsiz kahramanlarımıza, milletimize ve devletimize hayırlı olsun.