Mühendislikten tiyatroya uzanan yol…

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Geçtiğimiz hafta Recep İvedik 7 Filminin tanıtımında gördüğüm, RadyoBir'de programcı olan oyuncu arkadaşım Doğanay Cireli ile sizleri tanıştırmak istiyorum.

Geçtiğimiz hafta Recep İvedik 7 Filminin tanıtımında gördüğüm, RadyoBir’de programcı olan oyuncu arkadaşım Doğanay Cireli ile sizleri tanıştırmak istiyorum.

1988 İzmir doğumlu olan Doğanay, Ege Üniversitesi’nde Gıda Mühendisliği son sınıfta tiyatro ile tanışıyor. Mühendisliğin bir bölümünü İtalya’da okurken orada master’a gitme hazırlıklarının ortasında; durun ben tiyatro yapmalıyım düşüncesi ağır basarak İstanbul’a taşınıp oyunculuk eğitimleri almaya başlıyor. Şahika Tekand liderliğinde Stüdyo oyuncularından burslu eğitim hakkı kazanıp, sonrasında Kadir Has üniversitesinde Oyunculuk Bölümünde tezli yüksek lisans yapıyor. Bu arada bilmenizi isterim ki; Kadir Has Üniversitesi Oyunculuk Bölümü gerçekten kazanması en zor olan okullardan. Hele bir de başka bölümden gelip yüksek lisans yapmak isterseniz daha da zorludur. Neyse bu süreçte 5 yıl kadar Yunanistan’da yazları Theodoros Terzopoulos’un workshop’una katılıp, bitirme tezinin bir kısmını da bu eğitimin üzerine yazmış Doğanay.

Tiyatro çalışmalarının yanı sıra dizi ve film çalışmalarına da son sürat devam ediyor ve en son Recep İvedik 7’de Ezgi karakterini canlandırdı. Ayrıca TRT Dijitalde Selçuk Aydemir’in yeni bir projesi ve Disney Plus’da adını vermek istemediği bir komedi dizisinde de beni göreceksiniz diyor. Bir yandan da oyunculuk kadar çok sevdiği radyo programlarına her hafta devam ediyor. Radyoculuğu da mikrofon arkası oyunculuk olarak gördüğünü söylüyor ve özellikle vurguluyor ‘çok seviyorum’ diye. Bir sürü harika proje, bir sürü keyifli işler… Yolun daha da açık olsun Doğanay’cım daha çok projede seni izlemek dileği ile…