Vakıf Katılım web

MÜNBİÇ PLANINDA ÇUKURLAR NESİ?

İlnur ÇEVİK 12 Eki 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Türkiye ve ABD arasında yapılan anlaşmaya göre YPG/PYD teröristleri çoktan Münbiç'ten çekilmeleri gerekiyordu ama Amerikalılar çaktırmadan ipe un serdikleri için işler yavaş ilerledi ve biz hala bağımsız devriyeler safhasındayız. Yani askerlerimiz Münbiç etrafında devriye yaparak olayın içinde kalıyorlar.

Yakında ABD güçleri ile ortak devriyeler safhasına geçilecek ve plana göre daha sonra YPG/PYD unsurları bölgeyi terk edip şehrin yönetimini de Amerika ve Türkiye’nin ortak belirleyeceği yerel yöneticilere bırakacaklar…

Ama biz planın gerisindeyiz diye hayıflanırken bir de bakıyorsunuz YPG/PYD, Münbiç etrafında hendekler kazıp mevziler hazırlıyorlar. Bunu da destekleyen bir ABD var…

Irak'ın kuzeyinden Suriye'nin kuzeydoğusuna askeri ve lojistik sevkiyatları devam eden ABD ordusu, ilçedeki YPG/PKK unsurlarına da destek gönderiyor… ABD'nin sevk ettiği tırlar üzerinde ilçeye 4 adet iş makinesi getirilerek YPG/PKK'ya verildi. 3 adet buldozer ve bir ekskavatörden oluşan iş makinelerinin sevkiyatına ABD askerleri eşlik etti.

Peki, buraya temelli çöreklenmeyeceğini söyleyen YPG/PYD neden Münbiç’de kök saldığını gösteren hareketler yapıyor? ABD neden bu faaliyetlere karşı çıkacağına destek veriyor? Kimse Afrin’den ders almadı mı?

Bu işin bir yerinde bir yanlışlık yok mu?

Türkiye haklı olarak iyi niyetle bir çuval incirin berbat edilmemesi için büyük bir gayret gösterirken Amerikalıların bu tavırları da ne?

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve yönetimi büyük bir sabırla ve kararlılıkla bu işin karakolluk olmadan nihayete erdirilmesi için çaba gösterirken ABD’nin de böyle bir duyarlılık içinde olması gerekiyor.