​NATO'YA ÜYE ÜLKE LİDERLERİ UTANMAYACAKLAR MI?

İlnur ÇEVİK 25 May 2017

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
NATO zirvesi bugün Brüksel'de toplanıyor…

NATO zirvesi bugün Brüksel’de toplanıyor… Gündem terör, Afganistan ve tabii ki Irak ve Suriye… Ama bir de gündemde olmayan ama kulislerde liderlerin tartışacağı konular var ki bunlar NATO liderlerinin epey başını ağrıtacağa benzer…

Türkiye NATO’ya karşı hep vecibelerini yerine getirmiş hatta beklenenden fazlasını yapmış bir ülke. Afganistan’da çok başarılı olmuş bir NATO müttefiki. NATO ne zaman istese orada Türkiye var, Bosna savaşı sırasında olduğu gibi. Ama acaba NATO müttefikleri Türkiye’ye aynı hassasiyetle yaklaşıyorlar mı?

NATO liderlerinin bazılarının Türkiye’deki 15 Temmuz  darbe girişimini kınamakta çok geç davrandığı hepimizin malumu. O liderler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzüne nasıl bakacaklar?

Almanya FETÖ’cülere açık şekilde arka çıkmakla kalmıyor Alman istihbarat başkanı darbeyi bile sorguluyor… Alman Başbakanı Angela Merkel Cumhurbaşkanımızın suratına nasıl bakacak?

NATO’da bazılarının darbeci Türk subaylara kol kanat germesi, hatta onlara sığınma hakkı vermesi tam bir skandal… NATO yetkilileri bu durumu Erdoğan’a nasıl izah edecekler? Cumhurbaşkanımızın suratına nasıl bakacaklar?

NATO “müttefiklerimizin” bazıları referandum sürecinde düşmana bile yapılmayacak muameleyi bizim bakanlarımıza, siyasetçilerimize yaptılar. Hollanda’nın, Almanya’nın, Belçika’nın bakanlarımıza yaptıkları ortada… Hatta bu ülkeler “hayır” kampanyasına aktif bir şekilde katılıp tam manasıyla Türkiye’nin iç işlerine karıştılar, Cumhurbaşkanımıza diktatör bile dediler. Bu ülkelerin liderleri Cumhurbaşkanımızın suratına nasıl bakacaklar?

İşte bu soruların cevaplarını çok açık bir şekilde göreceğiz… Yoksa bunlar çok mu yüzsüz...