Vakıf Katılım web

NE GÜZELSİN

Neşe BERBER 25 Mar 2019

Neşe BERBER
Tüm Yazıları
İzmir'deydim. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi ile yoğun programı arasında buluştuk. Güzel bir röportaj gerçekleştirdik. İzmir'i gezdik. Her durduğumuz geçtiğimiz yerde Zeybekçi'ye ilgi yüksekti. Yanına gelenler, el sallayanlar, uzaktan selam verenler... Belli ki İzmirliler Zeybekçi'ye Zeybekçi de İzmir halkına ısınmış, alışmıştı.

Sohbette soruyorum; başkanlık mı, bakanlık mı sizi daha mutlu eder. Kesinlikle belediye başkanlığı, diyor. Detayları veriyor ama onları röportajımda okumanız için saklıyorum.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ile gelmişken görüşmemek olmaz, malum şehrin seçmenini bir çay sohbeti ile kendisine sormak en doğrusu olacak diye düşünüyorum. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül aslen Trabzonlu, ama uzun yıllardır İzmir’de yaşadığı için artık İzmirli olmuş diyebilirim. İzmir’i karış karış bilirim, her sokağında emeğimiz var diyor. Birlikte çay içiyoruz, biraz da memleket sohbeti yapıyoruz. Herkes çikolata ikram eder bilirsiniz ama onun ikramı İzmir kuru inciri oluyor. İncir Ege’ye özgü bir meyve olunca kurusu da şehrin imajına yakışan bir ikram olarak düşünülmesi çok yerinde oldu.


İzmir ile ilgili konuşuyoruz Başkan Şengül şunları söylüyor; "Çok çalışıyoruz, çok heyecanlıyız, aşkla İzmir’e bağlıyız, her yerini adım adım geziyoruz, inanıyorum ki İzmir çok büyük bir değişim yaşayacak, oylarımız çok artacak. Bu sefer farklı, İzmir bir dünya şehri olmayı hakkediyor, daha çok hizmeti hakkediyor. 
31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala İzmir’de biraz da halkın arasına karışıp ne düşünüyorlar diye merak ettim. Hani öyle çok siyaset konuşan bir ortam bulamadım. İnsanlar mutlu olmanın yollarını bulmuş; güneş, deniz doğaya atmış kendini. İzmir’in yakın ilçelerinde insan kalabalığı başlamış bile. Sanırım İzmir’e yaz gelmiş. Hafta içi çalışan İzmirliler hafta sonu yakın ilçelerde baharın tadını çıkarmaya başlamış bile. Nasıl gidiyor hayat diye soruyorum İzmirlilere ‘Hava güzel, hayat güzel daha ne olsun’ cevabını alıyorum. İşte bu kadar kolay mutlu olan bir insanı var İzmir’in.