Vakıf Katılım web

NE OLACAK ŞİMDİ!

Fehmi KETENCİ 14 Şub 2020

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
Bunun böyle olacağı belli idi.

      Maalesef ki, zaman zaman yaptığım şeylerden birini daha yapmak durumundayım. Geçtiğimiz hafta; “Ağzı Olanın Konuştuğu” başlığı altındaki yazımda şöyle bir bölüm vardı.

      “Futbolumuz hiç de iyi yönetilmiyor. Bu kötü yönetimde kulüp yöneticilerinin de önemli katkısı var. Asıl çok daha önemli bir neden var ki, o da; Futbolu kötüleştiren gereksiz, olay çıkarmaya, var olan düzeni daha da bozmaya yönelik, dedikodu düzeni üzerine kurulu yazılan yazılar. Televizyonlarda var olan-ben onlara “televizyon spor programı” demeye bile utandığım, özellikle bazı hakem eskilerinin başını çektiği-spor programlarında, reyting uğruna olay çıkarmaya zemin hazırlayan, ipe, sapa gelmez yorumlar ve o televizyonların yaptığı canlı bağlantılarda programlardaki yorumcuların gazına gelip ekrana taşınan olumsuzluklar”.

      “Ve bu başlığın altını doldurmuştum ama bu konuşulanların yarattığı ortamın düzelmesiyle ilgili hala hiçbir şey yapılmadığını gördüğümde içim daha da acıdı. Görünen fotoğrafa baktığımda, bu anlayışın çok kesin bir çözüm üretemeyeceğini da çok net görebildim. Yönetmek buysa, bırakın gideceği yere kadar gitsin. Ama bilin ki, bu kafada olan kurullarla bu işin pek de iyi yerlere gitmeyeceği çok net belli.

        Bunun böyle olacağı belli idi. Evvelki gün Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı vardı. Kulüpler bu toplantıda var olan sorunları konuşmak, iyice tıkanma noktasına gelen sorunlara çözüm için bir araya geldiler. Ve bu toplantıda tüm Süper Lig Kulüp Başkanları vardı ama sadece birisi; Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı’na mazeretini ve katılmama nedenini bildirerek toplantıya katılmadı. Katılmayan bu başkan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç idi.

      Ali Koç Kulüpler Vakıf Başkanı Mehmet Serpil’i iki kez arayarak; “Toplantının selameti için ben gelmeyeyim. Bu aşamada benim gelmem iyi olmaz” dedi ve toplantıda yoktu

      Kulüpler Birliği Vakfı'nın Toplantısı, Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapıldı. Toplantıya; TFF Başkanı Nihat Özdemir, MHK Başkanı Zekeriya Alp, MHK Başkan Vekili Oğuz Sarvan, VAR Koordinatörü Barış Şimşek de katıldı.

Toplantıda tek eksik Fenerbahçe’ydi. Başkan Ali Koç dahil toplantıya Sarı-lacivertli kulüp adına herhangi bir temsilci de katılmamış. Gelen bilgilere göre, Alanyaspor maçı öncesine kadar toplantıya katılma kararlılığında olan Ali Koç, son anda kararından vazgeçmiş.

      Toplantı oldukça uzun sürmüş, neler konuşulmuş, ne kararlar alınmış, TFF başkanı Özdemir, olanların sorumlu ilk muhatapları; MHK başkanı Alp, Başkan Vekili Sarvan ve özellikle de VAR Koordinatörü Şimşek neler konuştular bilinmez ama “yaşananlarla ilgili bilgiler verdiklerini” kulağımıza gelenlerden anlayabiliyoruz. Yine kulağımıza gelenlere göre; son haftalarda yaşanan VAR olayları, yapılan hatalar ve son haftanın olaylarının enine boyuna konuşulduğu dile getiriliyor. Sonuç ne olur bilinmiyor ama bir maçta yaşanan VAR yanlışları ve karar çifte standartları konusunda spor kamuoyu üzerindeki soru işeretleri nasıl kaldırılacak, bunu neden olan söz konusu karşılaşmanın VAR hakemi ve yöneten Hakem konusu nasıl çözümlenecek, gelecek haftalarda mutlaka belli olacaktır. Ne şekilde anlaşılırsa anlaşılsın, o gün yaşananlar asla unutulamayacaktır.

      Kim bilir o karşılaşmanın hakemi, VAR ve AVAR hakemi belkide ceza alacak veya bir şekilde geçiştirilecek bir hale getirilecektir. Sonuç ne olursa olsun bu işin böylesine çözüm uzağında kalan sanal uygulamalarla çözülemeyeceğini asla unutmamalılar. Hakemi cezalandırmak ise hiç de iyi bir çözüm değildir.

      Herkes aklını başına almalı ve kalan on dört final karşılaşmasının selameti için, başta futbolmuzu yöneten kurum başkanları ve kulüp yöneticileri olmak üzere çok daha dikkat etmelidir.

      Öncelikle bu gerginlik mutlaka ortadan kaldırılmalı, Hakemlere olan güvensizlik mutlaka giderilmeli, VAR’a çeki düzen verilmeli, kafalardaki soru işaretleri mutlaka giderilmeli.