Vakıf Katılım web

NEDEN YILMAZ VURAL OLMAZ Kİ!

Adil YILDIZ 26 Mar 2021

Adil YILDIZ
Tüm Yazıları
Saha kenarında oyunu okuyan, futbolcusunu motive eden, kupa kaldırmış, liyakatli bir futbol adamı. Bana göre tam bir futbol entelektüeli.

UEFA Pro Lisansı sahibi diploma ise diploma, tecrübe ise tecrübe, futbol bilgisi ise çoğundan fazla. Maçı içinde yaşayan, seyirci ile iletişim yüksek, medya ile ilişkileri iyi.. Yöneticilerine saygılı. Futbol izleyicisine saygı gösteren.

Saha kenarında oyunu okuyan, futbolcusunu motive eden, kupa kaldırmış, liyakatli bir futbol adamı. Bana göre tam bir futbol entelektüeli.

Gelişen futbol, değişim gösteren futbolu devamlı takip eden, yabancı dili olan, dünya futbolunu yabancı kaynaklardan an ve an takip eden temsil etme yeteneğine sahip aidiyet duygusunu hangi takımda çalıştırırsa çalıştırsın içinde ve kalbinde hisseden ve hissettiren tam bir profesyonel bir spor adamı.

Kaç tane Köln Akademisi mezunu teknik direktörümüz var? Daum da Köln Akademisi mezunu. Daum’a gösterilen fırsat Yılmaz Vural Hocaya gösterildi mi?

Yok hayır. Şimdi bana 34 takım çalıştırdı diyebilirsiniz. Ya küme düşme potasına giren takımın yöneticileri “Kurtar beni Yılmaz hocam” diye geldiler, ya da dere geçerken at değiştiren takım yöneticileri geldi.

Yılmaz Vural Hoca’ya son yıllarda kaç takım sezon başı teslim ettiler. Ben hatırlamıyorum.

Biz ülke olarak kendi değerlerimize ne zaman sahip çıkacağız. Bu ekonomik koşullarda ödediğimiz tazminatlar ile Türkiye’deki futbol alt yapısına yatırım yapılsaydı dünya birincisi olurduk…!

Buradan da yabancıya karşı olduğum anlaşılmasın. Sepp Piontek, Mircea Lucescu, Jupp Derwall gibi marka ve dünya futbolunda söz sahibi olmuş marka isimlerden bahsetmiyorum. Onların yaptığı yatırımları inkar etmek haksızlık olur.

Artık Futbolumuz Endüstriyel oldu. “IT’S SHOW BUSINESS (Gösteri İşi) kitleleri harekete geçirmek taraftara heyecan vermek, coşkulu ve ayakları yere basan mesajlar ile günümüz futbolunun olmaz ise olmazı.

İngiltere Premier Liginde Tottenham Hotspur F.C başında kim var? Jose Mourinho!

Jose Mourinho müsabaka içerisinde her türlü motivasyonu (show) futbolcularına yaparken “Dahi” oluyor. Yılmaz Vural hocam yapınca Şovmen oluyor öyle mi!

Hadi ya oradan sizde!

Fenerbahçe Futbol kulübü yine hoca değişikliğine gitti. Emre Belözoğlu Sportif direktörlükten, Teknik Direktörlüğe terfi etti. İyi kurgulanmış sistem…! Hayırlısı olsun.

Şimdi soruyorum; Yılmaz Vural hocam geçmiş de Fenerbahçe’de, Galatasaray’da ya da Beşiktaş’ta futbol oynasaydı Fenerbahçe’nin başına gelir miydi diye de düşünmeden edemiyorum.

Bugün halk arasında anket yapılsın inanıyorum ki takımın başında kimi görmek istersiniz diye açık ara Yılmaz Vural çıkardı.

Ya da televizyonların spor programlarında canlı yayında anket yapılsın yine hoca çıkardı.

Hadi istersiniz deneyin!

Başlık Neden Yılmaz Vural olmaz ki dedim ya bana göre çok iyi olur, hem de çok iyi.

Her şey taraftar için ya…!