NELERE KADİR?

Aslı SERTDEMİR 23 Nis 2022

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Memleketimin en sansasyonel aşkları, dizi setlerinde başladı. Birçoğu çekimlerin bittiği gün, bitti. Küçük bir azınlık da bu işi evliliğe götürdü.

Memleketimin en sansasyonel aşkları, dizi setlerinde başladı. Birçoğu çekimlerin bittiği gün, bitti. Küçük bir azınlık da bu işi evliliğe götürdü.  “Aşkın Tarifi” dizisinde, Kadir Doğulu ve partneri Serra Arıtürk için aşk yaşadıkları iddia edilmişti. Dedikodulara “Asla olmaz!” demedim, diyemedim. Neticede o setler, “olmaz” denen ne aşklara kadirdi. Pekala Kadir ve Serra da fingirdeyebilirlerdi.   Aradan haftalar geçti, dizi bitti. Sular duruldu. Neslihan ve Kadir el ele pozlar verdi. Ve dedikodular unutuldu. Fakat aylar sonra Onur Akay ortaya öyle bir iddia attı ki…  Kadir Doğulu’nun iki eşi olduğunu, Serra Arıtürk’e imam nikahı kıydığını ve Serra’nın hamile olduğunu söyledi. Bildiğim kadarıyla Neslihan eşini çok seviyor. Çok da kıskanıyor. Adamı öyle başıboş bırakan kadınlardan da değil. Eğer ki ortada bir yasak aşk ve hele bir de meyvesi varsa, Neslihan bunu hepimizden önce duyardı, diye düşünüyorum. Ve Kadir’inden seve seve ayrılırdı. Küçük bir ihtimal ama… Haber doğruysa ve bunu da bizimle aynı anda öğrendiyse, tez vakitte Neslihan’ı adliye koridorlarında görürüz.

Yaşıyorsun oğlum!

Dolar milyarderi Elon Musk; “Ev almadım, almayacağım. Teknem yok. Hiç tatil yapmadım, yapmıyorum. Amaaa uçağım var. Onu da vakitten tasarruf etmek için aldım. Bir milyarder gibi yaşamıyorum!” demiş. Pintiliği ile yabancı basına çok zaman malzeme olan Elon Musk, bizimkilerin de diline düştü.  Haluk Levent “Haydi Ahbap! Arkadaşımıza ev bulalım.” deyip söylediklerini tiye aldı. Demet Akalın ‘’Niye yaşıyorsun oğlum?” diye adamı kendince eleştirdi. Elon Musk’ın da çok da umurundaydı... Yerli, yersiz her şeye yorum yapmayı pek bi seviyoruz milletçe. Keşke adamın anlattıklarını biraz idrak edebilsek… Hep çalıştım, hala çalışıyorum dediğini de anlayabilsek. Yıllarca köle gibi çalışıp, bir ev sahibi olmanın yanlış olduğunu… Eve değil, işe yatırım yapmanın önemini anlayabilsek. Vaktin en büyük nimet olduğunu, öğrenebilsek. Dikkat etmezsek, kişisel harcamaların hiç küçük rakamlar olmadığını fark edebilsek. Bu dünyada sadece tüketen değil, üreten insanların da var olduğunu görebilsek. 0’dan 264 milyar dolarlık servet yapan biriyle, dalga geçilmeyeceğini bilebilsek.

Günaha sokanlar…

Şunun şurasında ne kaldı bayrama? Sayılı gün işte geldiii, geçtiiii. Ama sanmıyorum ki herkese böyle kolay, hızlı geçti. Kimileri için bu ay hepimizden zor geçti. Her yıl bıkmadan usanmadan, aynı soruları cevaplayan hocalara da bi sormak lazım. Nasıl bir sınavdan geçmişler. İzliyorum, valla işleri zor. Her soru, ayrı bir zekanın ürünü. Eminim dilin ucuna neler geliyor da “Ya Sabır!” deyip susuyorlar.  Ha gayret hocalar. Az kaldı!  Bu yıl favori sorum… “Photoshop yapan kadınlar, bizi kandırarak kul hakkına girmiş oluyorlar mı?” Instagram’da 11 ay fingirde fingirde sonra kalk, hocaya dert yan. Sosyal medya işte ramazan sorularını bile bozdu. Nerdeee o klasikleşmiş “Sakız çiğnersek, diş fırçalarsak oruç bozulur mu?” soruları.