​"NEREDE O ESKİ BAYRAMLAR?"

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Mutlu bir pazar gününden herkese Merhaba;

Mutlu bir pazar gününden herkese Merhaba; 

"Nerede o eski bayramlar?" kelimesini çok duyduğumuz olduğumuz bayramlar yaşıyoruz. Hatırlıyorum da bayram sabahları uyanıp hemen kahvaltı sofrası hazırlar dedemin bayram namazından gelmesini bekler, elini öpüp alacağım harçlığı hesaplardım. Şimdi ise bu yazımı ailemden uzak size Küba; Plaza Vieja'dan yazıyorum. Küba benim için hayatıma dokunan çok değişik ve farklı bir tecrübe oldu. O kadar değişik ve unutulmaz anım var ki hepsini nasıl anlatacağım diye sabırsızlanıyor ve önümüzdeki haftaya bırakıyorum. Son bir buçuk senedir ASLI'nda Müzik adı altında okurlarımla hep müzik içeren yazılar paylaştım ama bu hafta içimden müzik yazmak hiç gelmiyor. 

2011 senesinde New York'ta yaşarken telefonuma Vatan Şaşmaz'dan bir mesaj geldi, ben haftaya New York'ta evleniyorum. Kalacağı otelin adresi, evleneceği tarih ve planları... Daha sonrasında nadirde olsa görüştüğüm, ama tanıdığım adam gibi adam... 

Küba seyahatime başlamadan bir kaç saat önce aldığım beni derinden etkileyen acı haber...

"Vatan Şaşmaz Beşiktaş'ta ki bir otel odasında sevgilisi tarafından cinayete kurban gitti." Bir kanalda dizisi yayınlanırken diğer kanalda onu kaybedişimizin haberi. Bunları yazarken bile göz yaşlarıma engel olamıyorum. 

Öyle bir an olur ki ne olduğunu anlamadığınız bir duyguya kapılırsınız ve çaresizce üzülürsünüz. Sanırım bir kaç gündür Vatan'ı yakınen tanıyan, onu idolü olarak gören veya onu tanımadan hayranı olarak seven bir çok insanın üzüldüğü gibi. 

Vatan kimseyi kırmayan, neşe dolu, her daim güler yüzlü bir insandı. Bu gidişi bizim için gerçekten zor oldu. Küba'dan çok kısıtlı internet ile takip edebiliyorum güncel haberleri, ama onu katleden kişinin tek başına planladığı bir cinayet olduğuna inanamıyorum. Eminim ki Türk polisi de bu işin içinde her kim varsa hepsini bulacaktır. Filiz Aker bulunduğu otelin cafe’sinden bir arkadaşımı karşılayacağım diye yeğeninin yanından kalkıyor ve yeğeni kimdir gelen arkadaşın diye merak etmiyor sorgulamıyor ve en önemlisi "neden yanımıza gelmiyor?” demiyor! Ama olaydan sonra halam Vatan'a platonik aşıktı diyor. Bu işler bu kadar kolay olmamalı bence, gündeme oturmak için söylenen ortalık karıştırıcı bir kaç cümle olduğunu düşünüyorum. Karnında bebeği ile gözü yaşlı kalan bir kadın ve de hayatını oğluna adayan bir anne. Bir insan nasıl başka bir insanın canına sonra da kendi canına kıymaya karar verir ve bir otel odasına silah sokar? Bu gerçekten düşündükçe kanayan bir yara gibi. Üzüntümün gerçekten tarifi yok.  Güzel adam Vatan Şaşmaz'a Allah'tan rahmet, geride kalan yakınlarına sabır diliyorum. 

 Karayipler’in incisi Havana'dan herkese sevdikleriniz ile mutlu, birlik ve beraberlik içinde hayırlı bayramlar diler, haftaya Küba anılarımı anlatmaya başlamak için sabırsızlanıyorum.!

Sevgi ve müzikle kalın...