O DA GİTTİ!

Aslı SERTDEMİR 29 Oca 2022

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
180'den fazla filmde oynamış ve sanırım ben o filmlerin hepsini izledim. Ama "Yılanların Öcü" filmini izledikten sonra ona bir başka hayran oldum.

180’den fazla filmde oynamış ve sanırım ben o filmlerin hepsini izledim. Ama “Yılanların Öcü” filmini izledikten sonra ona bir başka hayran oldum. Fatma Girik’in duruşunu, yaşamını, hayata olan tavrını her zaman sevdim. Fatma Girik sadece oyuncu değildi. Senaristti, yapımcıydı, siyasetçiydi ve gerçek bir hayvan severdi. Ama o artık aramızda değil! Covid-19'a bağlı çoklu organ yetmezliğinden, hayata veda etti.  Onun için İstanbul'da bir dizi tören düzenlendi. İlk tören, geçmişte belediye başkanlığını da yürüttüğü Şişli Belediyesi'nde gerçekleşti. Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen anma töreninin ardından, Teşvikiye Camii'nde öğle namazı kılındı. Ve Girik'in naaşı, defnedilmek üzere Bodrum'a doğru yola çıktı. Vasiyeti; uzun süredir yaşadığı Bodrum'da, 56 yıllık hayat arkadaşı Memduh Ün'ün yanına defnedilmekti. İşte bu isteği dün yerine getirildi. O artık Memduh Beyin yanında… Fatma Girik ve ailesinin diğer bir arzusu da... Cenaze törenine çiçek, çelenk gönderilmesi yerine, Bodrum hayvan bakımevleri ve sokak hayvanlarına mama gönderilmesini rica etmişler. Sonsuz evin cennet olsun Fatma Sultan.

Yorum kesiciler

Herkes onu ilk Ece Erken haberleri ile tanıdı. Son dönemlerde hem özel hem iş hayatı ile adını sık duyduğumuz Şafak Mahmutyazıcıoğlu, hayatını kaybetti. Yeşilköy’de sahibi olduğu balıkçıya gelen kişiler tarafından kurşunlanarak öldürüldü. Ölüm zaten üzücü… Ama bu şekilde bir kayıp, çekilen acıyı harlayacak cinsten.  Maalesef yaşanan vahşet, bazıları için hiçbir şey ifade etmiyor. Sosyal medyada yapılan yorumlar akıllara zarar. “Su testisi, suyolunda kırılır.”, “Mafya avukatı eceliyle mi ölecekti?”, ‘’Adalet yerini buldu!” Eline silah almış, vahşiler tarafından 42 yaşında bir adam katledildi. Önce bu tehlikeyi bir anlayın, idrak edin. İstanbul’un orta yerinde, uluorta racon kesiliyor. 5 kurşun yetmiyor, 2 tane daha sıkılıyor. Şiddeti kınayanlar nerede? Şiddettin cinsiyeti kadını, erkeği yok! Yaşam hakkı gasp edilmiş, elinden söke söke alınmış, 2 çocuk babası gencecik bir insan öldü. Varsa günahı, şimdi o verecek hesabını. Sizin hesap sorup, yargı dağıtma hakkınız bitti.                                                                                                                                 

Ötenin ötesi

Bir Metaverse muhabbeti almış başını gidiyor. “Biz o günleri göremeyiz!” dediğimiz sanal hayata adım adım ilerliyoruz. Bilimkurgu filmlerinde gördüğümüz sanal kişiler yaratıp, sanal ortamlarda gezineceğimiz günler sandığımızdan yakın. Metaverse tam anlamıyla bir gerçeklikten kaçış. Bu sanal dünyalara giriş akıllı gözlükler, sanal gerçeklik başlıkları üzerinden sağlanacak. Burada herkes kendini özelleştirebilecek ve kendi dünyasını kurabilecek. Veya hali hazırda bir başkasının kurduğu dünyaya dahil olabilecek. Ardında gerçek insanların olduğu dijital avatarlar, farklı sanal ortamlara gezmeye gidebilecek, oyun oynayabilecek, konser izleyip, sosyalleşebilecek ya da ortak çalışmalar yapabilecek. Ve işte o günlerin sandığımızdan da yakın olduğunu ispatlayan ilk adım. İş Bankası Metaverse evrenine ilk reklamını vermiş. Ülkemizde 5 milyon, dünyada 200 milyon oyuncunun bir araya gelerek oyun oynadığı, Roblox’da artık İş Bankasının reklamlarını göreceğiz.