​O SESSİZLİK...

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Geçtiğimiz hafta "O Ses Türkiye" yarışma programında Yıldız Tilbe'nin ırkçı bir yorumda bulunduğu ve bunun üzerine Gökhan Özoğuz ile tartıştıkları hatta tartışma sonrası program çekimlerinin iptal edildiği de ileri sürülmüştü.

Geçtiğimiz hafta “O Ses Türkiye” yarışma programında Yıldız Tilbe'nin ırkçı bir yorumda bulunduğu ve bunun üzerine Gökhan Özoğuz ile tartıştıkları hatta tartışma sonrası program çekimlerinin iptal edildiği de ileri sürülmüştü. Geçen haftaki paylaşımımda Acun Ilıcalı’nın ne açıklama yapacağını merakla beklediğimi eklemiştim. 

Evet Acun cephesinden yapılan bir açıklama var;  

” Son günlerde herhalde magazinel yazı malzemesi bulmakta zorlanan bazı arkadaşlar, sevgili Yıldız Tilbe ile ilgili gerçekle hiçbir ilgisi olmayan bir haberi gündeme getirmeye çalışmaktalar. O Ses Türkiye çekimlerinde yaşandığı iddia edilen olayla ilgili söylenenler durduk yerde uydurulan yalan ve çarpıtmadan başka bir şey değildir. Yıldız Tilbe yabancı dil bilmediğini, dolayısıyla yabancı dilde söylenen şarkılarda ifade ve yorum başarısını ölçemediği, bu nedenle de yabancı dilde şarkı söyleyen yarışmacılara dönmediğini söylemiştir. Bu samimi söylemin ‘ırkçılık’la ne alakası olabilir. Bundan sonra ‘sosyopatça’ çarpıtılarak üretilen çirkin senaryoların ise sadece tek bir şeyle alakası olabilir; kötü niyet ve sansasyon yaratma hırsı… Miş’ler ve muş’lar üzerine birine ırkçı damgası vurmaya çalışmak iftiradır, ahlak dışıdır. Keşke değerli sanatçılarımızı iftiralarla acımasızca karalamak yerine, onlara destek olup üretkenliklerini artırabilsek.” dedikten sonra Gökhan da açıklama yapıp, “Ne tartışma olmuştur ne de Yıldız Tilbe ırkçı bir insandır. Hepimiz ırkçı olabiliriz Yıldız, olamaz’’ dedi.

Yapılan açıklamalara göre hiç bir sorun yok delinin biri kuyuya taş atmış da herkes onu kurcalıyor gibi görünsede, geçtiğimiz senelerde neredeyse haftanın beş akşamı, en olmadı üç akşamı izlediğimiz bu programı geçtiğimiz hafta bu söylentilerden sonra sadece bir akşam izleyebildim, o da bolca eski yarışmacıların bölümleri tekrar edildi, ee diğer günler ise eski dizilerin tekrarı. Bildiğimiz üzere bir çekim günü en az üç bölüm çekilirken daha yarışma başladıktan iki hafta sonra böyle bir duruma düşmek acaba gerçekten bir gerginliğin habercisi midir? 

Yıldız Tilbe Türkiye’nin en tanınmış, başarılı sanatçılarından biri. Herşeyden öte sesi ve müziği onu diğerlerinden farklı kılan en büyük özelliği. Yıldız Tilbe’nin bugüne kadar çokça değişik tavrı, bir çok kişinin belki düşüncelerine belki de yaşantısına ters düşen çıkışları olmuştur. Zaten biz onu farklılığıyla benimsemiş ve sevmişken bence yarışmada kendi duruşunu değiştirmediği için takdiri hak ediyor. Irkçılık gibi karalayıcı söylemleri bir kenara bırakabilirsek yarışmanın nasıl bir yol alacağını umarım önümüzdeki günlerde izleyebiliriz. 

Sevgi ve müzikle kalın...