OLMADI 12 NUMARA!

Adil YILDIZ 29 Tem 2022

Adil YILDIZ
Tüm Yazıları
Fenerbahçe Spor Kulübü'nde bir anlayış vardır, 12 numaralı formayı hiçbir futbolcu giyemez. Fenerbahçe'nin geleneğidir. Kulüp anlı şanlı taraftara hediye etmiştir.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nde bir anlayış vardır, 12 numaralı formayı hiçbir futbolcu giyemez. Fenerbahçe’nin geleneğidir. Kulüp anlı şanlı taraftara hediye etmiştir.

Fenerbahçe taraftarı bunu sonuna kadar hak ediyordu! Ta ki Dinamo Kiev maçının 55. dakikasına kadar.

Ne oldu o dakikada, seyirci “Vladimir Putin” diye tezahürat yapmaya başladı.

Şimdi sorabilirsiniz bir avuç seyircinin eylemi diye? Şartlar ne olursa olsun uymadı, yakışmadı!

Kaldı ki savaş sonrası Dinamo Kiev takımı ile “Savaşa Hayır” pankartı ile sahaya çıkmış bir camiadan bahsediyoruz.

Ne oldu o dakika da Dinamo Kievli futbolcu Buyalsky golü attı ve seyirciyi tahrik etti; tamam, kabul ettim…  Bu mudur verilecek tepki? Daha farklı tepki verilebilirdi…

Futbol sonuçta bir spor müsabakası yenmek, yenilmek ve berabere kalmak var. Elenebilirsin. Ancak savaş kadar insanların, çocukların, ihtiyarların üzerine bomba atacak kadar, tüm dünyanın protestosuna mahzar olmuş Rusya devlet başkanı ile anılmak anlı şanlı Fenerbahçe seyircisine hiç ama hiç yakışmadı. Şık olmadı. Bu tezahüratı yapanlardan elinizde imkân olsa da keşke 12 numaralı formayı alsanız. O eyleme karışanlar vicdanen huzurlu musunuz? Koskoca Fenerbahçe’yi tüm dünyaya rezil ettiniz.

Bir atasözü şöyle der “Ayakkabım yok diye üzülüyordum, ayakları olmayan bir çocuk görene kadar”.

Fenerbahçe ilk defa mı eleniyor? Hayır…

SİL BAŞTAN

Teknik ekibin, başkanın futbolcunun bu elenmesinde hiç mi suçu yok? Hem de o kadar çok var ki! Yabancı futbol adamlarına olan hayranlığımız halen devam ediyor.

İsmail Kartal’ın günahı neydi? Geçen sezon takımı ikinci yapmış, takımı toparlamış ve birkaç takviye ile yeni sezona hazır bir takıma imza atmış, ancak ne var ki “sen bizim evin evladısın” diye sırtı sıvanmış takımın nöbetçi teknik direktörü…

 Ee birilerinin de bir hesabı var bu dünyada…

Her sene olduğu gibi sil baştan!..