OLUR BÖYLE VAKALAR

Mustafa YAŞAR 12 Ara 2021

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Trabzonspor, 15 haftası geride kalan Süper Lig'in tartışmasız en formda ekibi.

Trabzonspor, 15 haftası geride kalan Süper Lig’in tartışmasız en formda ekibi.

Emin adımlarla şampiyonluğa giden bordo-mavililer yakaladıkları serilerle de dikkat çekiyor.

Antalyaspor maçı öncesi 27 maç yenilmeme ve 8 haftadır da üst üste kazanma serisine sahip olan Abdullah Avcı ve öğrencileri futbolda başarıya giden yolda istikrarın ne derece önemli olduğuna da örnek oluyor.

Antalyaspor ise Nuri Şahin yönetiminde Ersun Yanal’a oranla çok daha pozitif oynayan bir ekip oldu.

İnişli, çıkışlı sonuçlar alsalar da bir oyun şablonları oluştu.

 

***

Antalyaspor karşısında Adana Demirspor karşılaşmasının ilk 11'ine göre 3 değişikliğe giden Abdullah Avcı, Siopis, Abdülkadir Ömür ve Denswil'i yedeğe çekerken;  bu oyuncuların yerine Bakasetas, Djaniny ve Peres'e görev verdi.

Antalya’da günlerdir yağan yağmurun kısmen ağırlaştırdığı zeminde oynanan mücadeleye Antalyaspor atak başladı.

Akdeniz ekibi ilk dakikalardan itibaren rakip kaleyi adeta abluka altına alırken çok önemli pozisyonlardan da yararlanamadı.

O dakikalarda kalesinden çıkmakta zorlanan Trabzonspor’un 24.dakikada ceza sahası içinde ki karambolde golü bulması ise Antalyaspor adına tam bir şoktu.

O şoku kısa sürede atlatan ve 34.dakikada penaltıdan bulduğu golle skora dengeyi getiren Akdeniz ekibi, Trabzonspor için ne kadar zorlu olacağını da gösterdi.

Futbol kalitesi ve heyecanı yüksek ilk 45 dakika karşılıklı atılan gollerle sonuçlanırken her iki kaleyi bulan 8 isabetli şut ve topla oynama oranlarında eşitlik vardı.

 

***

 

Karşılaşmanın ilk yarısındaki tempolu oyuna ikinci yarıda da şahit olduk.

Seri galibiyetlerine bir yenisini daha eklemek isteyen Trabzonspor, karşısında öylesine diri ve ısıran bir Antalyaspor buldu ki; mücadele tam bir cadı kazanına döndü onlar için.

73.dakikada kalesinde gördüğü ikinci golle yıkılan Karadeniz temsilcisi sonrasında geri dönemezken 27 hafta sonra kaybetti.

Bitirelim.

Lig uzun bir maraton.

Şampiyonluk yolunda böylesi yol kazaları kaçınılmaz.

Vesselam.

Olur böyle vakalar.