​ÖNLENEMEZ YÜKSELIŞ

Aytekin AKAY 17 Ara 2017

Aytekin AKAY
Tüm Yazıları
İlk yarıyı herkes pas geçmiştir.

İlk yarıyı herkes pas geçmiştir. Oynanıp oynanmadığını bilmiyoruz. İkinci yarıdaki 45 dakika ise, 90 dakikaya bedeldi. Bursaspor’un 5’li orta sahası, Trabzonspor hücumlarında 5’li defansa döndü. 

Ne Burak ne de N’doye’nin burada yapacağı şey, geriden top çıkartmak. N’doye sürekli geriye koştu. Hücumda olduğu kanadı ise sıfır verimle kullandı. Rıza Çalımbay’ın bana göre ekstra güvenlikli oyunu Trabzonspor’un önde çoğalamamasının bir sonucu. 

Kucka-Okay ikilisinin defans ve hücum blokundaki etkileri önemliydi. Okay geride kaldı, mecburen. Kucka ise çok sinirli başladığı maçı aynen öyle bitirdi. Yusuf’u ittiği pozisyon, normalde rakip takımdaki birine bile yapılmaz.

Herhalde Abdülkadir kadar koşan olmamıştır. Hem defansa yardım etti, hem de takımı öne taşıdı. Rıza hoca, Abdülkadir’i kanat yerine merkez orta saha olarak kullanabilir, pas oyununa dönebilirdi. Golden sonra Bursaspor, defansını öne çıkarınca, gol pozisyonları da haliyle bollaştı. 

Futbolda basketbol gibi ikili, üçlü oyunları becerebilmek gerekiyor. Burak Yılmaz’ın gol atma isteği, başka bir maçta takımına zarar verebilir. Trabzonspor son 7 maçta 6 galibiyet alabildiyse, 2’li, 3’lü oyuncuların takım oyunu mantığında olmasına bağlanmalı.

Esasında beklediğim gibi bitti diyebilirim. Beraberlik ya da bir taraftan birinin tek farkla alacağı bir maçtı. Trabzonspor net pozisyon vermeden maçı tamamladı. Bursaspor’da hücüm hattı hariç iyi takım. 18 içinde ısrar edebilseler, yukarıların takımı olabilirler.