ÖZGÜR ARAS'TAN İTİRAFLAR

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
"Ölüm var..." Özgür Aras'ın üstüne basa basa söylediği tek şey "ölüm var".

Türk müzik sektörüne, çok emek harcayan, çabalayan ve emeklerinin karşılığını fazlasıyla aldığını düşündüğüm isim; Özgür Aras özel hayatı ve başarı hikayesi ile ilgili samimi açıklamalarını Hangar Tv Youtube kanalında Can Bozoklar’a anlattı. Yıllar önce New York’ta bir elektronik mağazasında karşılaşıp ayak üstü sohbet ettiğim Özgür Aras’ın bu hikayesini o gün biliyor olsam sarılır boynuna bir daha da bırakmazdım sanırım. Nefesimi tutarak, göz yaşlarımla izlediğim 35 dakika. 9 yaşında bir çocuğun hırsları, şansı, çalışkanlığı, başarısı onun aslında bugün yaşadığı başarının yansıması. Asla vazgeçmeden kimi zaman en mutlu, en yüksekteki olarak, kimi zaman kayıplar vererek, çok üzülerek belki de en dibi görerek elde edilmiş bir başarı.

“Ölüm var...” Özgür Aras’ın üstüne basa basa söylediği tek şey “ölüm var”. O kadar haklısın ki Özgür yaşadığımız anın, hayallerimizin, sevdiklerimizin hatta belki de aldığımız nefesin dahi kıymetini bilmiyoruz. Kırıyoruz, incitiyoruz, üzüyoruz ya da biz yaşıyoruz o duyguları. Neden ne için? Sonunda hiçbirimiz kalmayacağız burada. Gerçekten beni çok derinden etkileyen bir hikaye oldu. Sanırım artık Özgür Aras dediklerinde hep gözlerim dolu dolu bakacağım. Ne mutlu sana ki o 9 yaşındaki çocuk kendi yeteneği ve tırnaklarıyla kazıya kazıya gelmiş bu günlere.

İnsanların arkasından yorum yapmak konuşmak ne kadar da kolay aslında değil mi, kimin ne yaşadığını, nasıl büyüdüğünü, tecrübe ettiğini bilmeden. Özgür Aras’ın hikayesi ile kalbimize dokunduğu için Can Bozok’lara ayrıca teşekkür ederim. Diyeceğim o ki “İşleyen demir pas tutmaz”. Hayallerinizin peşinden koşun, çalışın, çabalayın. İstedikten sonra yapamayacağınız hiçbir şey yok. Umarım göz yaşların bir daha hiç akmaz, seni tanıdığıma memnun oldum sevgili Özgür Aras...

Sevgi ve müzikle kalın...