ÖZÜR YAZISI

Mehmet Arif DEMİR
Tüm Yazıları
Geçen hafta Çarşamba günü yayınlanan "O Kafa" başlıklı yazımızda Malatyaspor'un evinde Olimpija Ljublijana ile 2-2 berabere kalmasına tepki göstermiş ve Avrupa Ligi'ni "angarya" gören anlayışı eleştirerek Ülke Puanı ve UEFA Rankings'ten bahsetmiştik.

Yazımızın sonunda da yayın günümüzün ertesi günü deplasmanda oynanacak maçta Sergen YALÇIN ve talebelerinin bizi yanıltmalarını memnuniyetle karşılayacağımızı ve tur atlarlarsa da bir özür yazısı yazmanın boynumuzun borcu olduğunu belirterek bol şans dilemiştik.

1 Ağustos Perşembe günü oynanan maçta Addis JAHOVIC’in attığı güzel golle 1-0 öne geçen Sergen Hoca ve talebeleri, maç sonuna kadar bu skoru koruyarak tur atlayıp hepimizi mutlu etti. Biz de sözümüzde durarak bu özür yazısını kendilerine ithaf ediyoruz.

Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray, direkt katılan takımlardan olduğu için bu aralar kafaca rahat durumda. Lig ikincisi Başakşehir FK ise bu akşam (7 Ağustos Çarşamba) 20.45’de evinde Yunan temsilcisi Olimpiacos ile karşılaşacak. Play-off turuna kalabilmek için avantajlı bir sonuç bekliyoruz Boz Baykuşlardan.

Avrupa Ligi ön elemeleri programında yarın (8 Ağustos Perşembe) önce saat 19.00’da Trabzon deplasmanda Slavia Prag ile ilk maça çıkacak. Hemen ardından 22.00’de bu kez bize bu özür yazısını yazdırarak tur atlayan Malatya gene deplasmanda Partizan ile karşılaşacak. Her iki takımımızdan da güzel bir sonuçla memlekete dönmelerini bekliyoruz.

“UEFA Rankings’de şu anda 10. Sıradayız ve puanımız 34.600. Bir üst basamakta Ukrayna var 38.900 puanla. Bizim bir altımızda ise Hollanda var ve onların puanı da 32.433. Geçen sene biz 5 takımla 5500 puan alabilirken Hollanda 5 takımla 8600 puan aldı ve bize biraz daha yaklaştı.” demiştik geçen yazımızda.

Bu puanlarla bulunduğumuz 10. Sıradaki kontenjanımız 5 takımla sınırlı. Yukarıda değindiğimiz gibi Galatasaray Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılıyor, Başakşehir FK ise 3. Ön eleme turunu geçip Play-Off’a kalarak şansını devam ettirmek istiyor yani önlerinde en az dört maç daha var Şampiyonlar Ligi’ne erişmek için. Avrupa Ligi’nde ise Beşiktaş Süper Lig’i 3. Sırada bitirdiği için doğrudan gruplara kaldı. Onların da kafaları rahat bir süre daha. Malatya geçen turda Sloven temsilcisini saf dışı bıraktı bu turda da Sırbistan’ın en delişmen takımlarından Partizan’ı elemeye çalışacak. Trabzon bu turdan dâhil oluyor Avrupa macerasına. Uzun süre uzak kaldıkları bu turnuvada ilk rakipleri Çekya’dan Slavia Prag oldu. Malatya ve Trabzon’un da önlerinde daha Play-Off’la beraber dört maç var gruplara kalmak için. Zor ve engebeli bir yol var önlerinde ama dünyada kolay ne var ki?

Takımlarımız yaz hazırlık dönemlerini yurt içinde ve yurt dışında yaptıkları kamplarla değerlendirdiler. Haber ajanslarımız ve gazeteci arkadaşlarımız imkânlar ölçüsünde kamp yerlerinden haber ve fotoğraflar geçtiler, videolar çekip yolladılar. Askerlikte dendiği gibi; “barış zamanı ter dökmeyen, savaşta kan döker.” (Ter ve gözyaşı dökerek sezona hazırlanan tüm takımlarımıza güzel bir sezon geçirmelerini diliyoruz.)

Transferde doğru tercihler yapan, idmanlarda doğru zamanda, doğru kas kütlelerine doğru yüklemeler yapan takımlar bu sene de başarılı olacak. Ağustos Böceği ile Karınca fablındaki gibi yatanlarla çalışanlar iki hafta içinde Er Meydanı’nda “hodri” diyecekler birbirlerine.

Kendi içimizde hangi rekabeti yaşarsak yaşayalım, Ülkemizi Avrupa’da temsil eden takımlarımızın hepsi bizim için “can”dır. Göğüslerinde bulunan Ay-Yıldızlı bayrağımızın altında hepimizin birlikte aynı ülkü etrafında toplanmamız esastır.

Unutmayalım ki; toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez…