Vakıf Katılım web

PATİ KORUYUCULARI

Aslı SERTDEMİR 05 Ara 2020

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Soğuk, korana, sokağa çıkma yasağı… Zaten zar zor yaşayan sokak hayvanlarının yaşamını daha da zorlaştırdı.

Soğuk, korana, sokağa çıkma yasağı… Zaten zar zor yaşayan sokak hayvanlarının yaşamını daha da zorlaştırdı. Bir hayvansever olarak kendi çapımda yardım etmeye çalışıyorum. Birçoğunu da sosyal medya üzerinden yaptım. Ama duyduklarım sonra kendimi aptal gibi hissetim. Gönderilen mamaların el altından satılması, bilinçli hasta edilen köpekler üstünden alınan paralar, yüzsüzce direkt IBAN’larını atanlar… Amacı aynı derneklerin birbirlerini karalama yarışı ise iyice midemi bulandırdı.  Bir gün Instagram’da Paw Guards ile karşılaştım. Sloganları “Türkiye’de aç sokak hayvanı kalmayacak!”, “Sizden istediğimiz para değil, zaman!” Proje sahibi Erkin Erdoğdu’ya ulaştım. Bana uygulamasını özetle şöyle anlattı…  “Paw Guards sayesinde hayvanseverler sadece reklam izleyerek mama kazanabilecek, hesaplarında biriken mamayı istedikleri sokaktaki hayvanlara ücretsiz gönderebilecek. Hayvan dostu işletmeler ise bu uygulamaya verdikleri reklamlar ile bir yandan hedef kitlelerine kolayca ulaşırken diğer yandan da harika bir sosyal sorumluluk projesine imza atmış olacaklar.” Erkin Bey uygulamayı hayata geçirirken, eski işi ile ilgili talihsiz bir olay yaşamış. Hatta bu olayı Paw projesini karalamak için de kullanmışlar. Ama o moralini bozmamış ve işinin başına tekrar dönmüş. Paw da çevreyi koruma çalışmaları, kayıp dostlarımızın bulunması, veterinerlik hizmetleri, sahiplendirme çalışmalarının da olduğunu belirtti… @pawguards tamamı gönüllülerden oluşan, bağış dayatması olmayan bir uygulama. Benim gibi güveni sarsılmış kişiler için de yeni bir umut.

Asyacılar

Günümüzde en nadir bulunan özelliklerden biri sadakat olunca “Sadakatsiz” dizisi en çok izlenenler arasında yerini aldı. Dizinin her geçen gün izleyici sayısı artıyor. Ve bunlar öyle sıradan dizi müptezelleri değil. Her biri holiganlaşma yolunda ilerliyor. Aldatılmış Asyacılar, gizli Melisciler ve sinsi Volkancılar aramızda... Geçtiğimiz çarşamba herkes eve koştur koştur gitti… Alelacele akşam yemeklerini yedi. Ve koltuklarına kurulup, son saymaya başladı. Cemi cümle dizinin 9. bölümünü beklerken, bir kolaj ile karşılaşınca travma yaşadı. Sadakatsizin yayından kaldırıldığını düşünüp atak geçirenler… Panikle kanalı arayanlar… Sosyal medyayı ayağa kaldırıp, olmadık tehditler savuranlar…  Neyse ki çok geçmeden gerçek ortaya çıktı. Meğer dizinin yönetmeni Neslihan Yeşilyurt korona olmuş. Sette büyük panik yaşanmış. Tüm çalışanlar da testten geçmiş. Dizinin kaldırılması ile ilgili bir şey henüz söz konusu değilmiş.Hadi gözünüz aydın Asyacılar! “Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla.” diye kocaya küfür, bedduaya kaldınız yerden devam edebileceksiniz.                                                                                                           

Sadakat-siz

Sadakat; yeryüzündeki tüm dinlerde var. Dünyada iyi insan tanımında var. Görgü kurallarında da sadakat var. Eğer bir gün birinin sadakatinden şüphe edecek olursanız, inancını da sorgulayın. Yalansız, ihanet etmeden, kul hakkına girmeden sadakatini satan var mı? İyi insanlar kırıp dökmez, üzmez. Sadakatsizliği ile ortalığı tarumar eden birine hiç “iyi” denir mi? Adabı muaşeret kurallarında nezaket, duyarlılık en önemlisi de saygı vardır. Azıcık kendine, karşısındakine saygısı olan biri sadakatsiz olabilir mi? İşin aslı astarı; sadakatsizliğinizi kime, nasıl yaptınız bilmem ama çok kişiye çok şey anlatınız işte onu bilirim.