Vakıf Katılım web

PEREİRA NE YAPSIN?

Mustafa YAŞAR 25 Eki 2021

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Bakın dünkü sonuç sonrası spor medyasının ve bir kısım Fenerbahçe taraftarının hedefi yine Vitor Pereira olacak.

Süper Ligde Trabzonspor yenilgisi, henüz galibiyetle tanışamadığı Avrupa Ligi’nde ki Antwerp beraberliği sonrası panik butonuna basmış haldeki Fenerbahçe, Bülent Korkmaz ile çıktığı son 6 maçın 4’ünü kazanan formda Aytemiz Alanyaspor karşısına cezalı Altay, Kim Min-jae, Osayi-Samuel ve sakat olan Serdar Aziz gibi önemli eksikleriyle çıktı.

Jose Sosa, Mesut Özil, Mergim Berisha ve Enner Valencia'yı yedekler arasında bekleten Vitor Pereira kalede Berke’yi tercih ederken, savunmada Filip Novak, sağ kanatta Nazım Sangare, orta sahada Miha Zajc, hücum hattında ise Diego Rossi, Dimitris Pelkas ve Serdar Dursun'a şans tanıdı ilk 11’de.

Taraftarının desteğini de arkasına alan sarı-lacivertliler, Rossi, Ferdi ve Serdar Dursun’un çalışkanlığına, ileride baskılı oyununa rağmen ilk 45 dakikada aradığı golü bulamadı.

Bunda iyi kapanan Alanyaspor savunması kadar bitirici vuruş beceriksizlikleri de önemli rol oynadı.

Konuk takımın Fenerbahçe kalesine tek şut atmadan geçirdiği ilk yarıda Fenerbahçe’nin 9 kaleye şutundan sadece 3’ünün isabet bulmuş olması da bu beceriksizliğin istatistik tarafıydı.

Bitirici vuruş beceriksizliği demiştim ya…

73.dakikada Serdar Dursun öyle bir gol kaçırdı ki…

Ardından maçtaki ilk kaleye şutunda Efecan ile öne geçen Alanyaspor oldu.

73.dakikada kaçırdığı golle saç boş yolduran Serdar Dursun 80.dakikada bu kez kafasını konuşturmayı bilince belki kendini affettirdi ama son dakikalarda gelen Efkan’ın golü Fenerbahçe’yi tam anlamıyla bitirdi.

Maç sonu ‘Yönetim istifa’ sesleri zaten her şeyi anlatıyordu.

VURUN ABALIYA!

Bakın dünkü sonuç sonrası spor medyasının ve bir kısım Fenerbahçe taraftarının hedefi yine Vitor Pereira olacak.

Pereira hakkında sezonun hemen başında gerek bu köşemde, gerekse radyobir bağlantılarımda taraftardan bağımsız hep şu konuya dikkat çektim:

İyi sonuçlar alsa bile Türk spor medyası Portekizli teknik adamla (dolayısıyla Fenerbahçe ile) hep uğraşacak.

Amigolar (onlar kendine gazeteci diyor) yine Fenerbahçe’nin gerçeklerini bir yana bırakacak ve sözüm ona Vitor Pereira’nın yanlışlarını! eleştirecek.

İyi de Fenerbahçe’de beğenmedikleri, eleştirdikleri her ne varsa tek sorumlusu Vitor mu?

Dün sahada mücadele eden oyuncuların, her kötü sonucu hakem kararlarına bağlayan yönetim anlayışının bu sonuçlarda hiç mi dahli yok?

Ama maksat üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek olunca…